• Головна
  • У Львові вимагають врегулювати критичну ситуацію на ЛАЗі: відповідь прем'єр-міністра
15:08, 14 січня 2020 р.
Надійне джерело

У Львові вимагають врегулювати критичну ситуацію на ЛАЗі: відповідь прем'єр-міністра

У Львові вимагають врегулювати критичну ситуацію на ЛАЗі: відповідь прем'єр-міністра

Прем'єр-міністр України зреагував на звернення депутата Михайла Цимбалюка що Львівського автобусного заводу (ЛАЗ). Підприємство, яке колись було флагманом радянського автобудівництва, вже кілька років простоює, залишивши по собі купу мільйонів боргів.

Про це написав львівський активіст Богдан Рабешко на своїй сторінці у Facebook. За його словами, у 2014 році власник ЛАЗу призупинив виробництво на підприємстві, водночас залишивши по тому купу боргів: перед державою, юридичними особами та працівниками, яким не виплатив зарплату у розмірі 10 мільйонів гривень. Термін всіх цих боргів, об'єднаних в одне провадження, закінчується 2021 року, пише 032.ua.

Працівники ЛАЗУ за останні 5 років спробували, здається, все, що тільки могли - обидва Президента України, Мін'юст, Департамент ДВС, Генеральна Прокуратура, в Львівські ОДА й мерія, словом, ніхто не відгукнувся на їхні заяви. При тому що завод в чудовому стані.

Здається, лише зараз, в 2019 році, ситуація може змінитися - Міністерству економіки України скерували відповідне доручення. Також Рабешко припустив, що, враховуючи чудовий стан заводу, ним напевно можна зацікавити когось з іноземних інвесторів.

Тобто не потрібно будувати підприємство з нічого, потрібно просто зайнятись його організацію. Також, це вирішить проблему із боргами, які також може виплатити інвестор, який натомість отримає у користування культовий український завод.

Нагадаємо, що 13 січня стало відомо, що троє львів'ян отримали Державну премію України 2019 року у галузі науки і техніки. Розмір кожної премії з цієї галузі за 2019 рік - 300 тисяч грн кожна.

Джерело інформації: Богдан Рабешко

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...