• Головна
  • Державну премію України в галузі науки і техніки цього року отримали троє львів'ян
14:30, 14 січня 2020 р.
Надійне джерело

Державну премію України в галузі науки і техніки цього року отримали троє львів'ян

13 січня стало відомо, що троє львів'ян отримали Державну премію України 2019 року у галузі науки і техніки. Розмір кожної премії з цієї галузі за 2019 рік - 300 тисяч грн кожна.

Державних премій України в галузі науки і техніки цього року розглянув 39 робіт. З них 6 становлять державну таємницю, повідомляє сайт Президента України. Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким премію отримали:

  • Снітинський Володимир Васильович - доктор біологічних наук, ректор Львівського національного аграрного університету.

    Він отримав премію за роботу "Створення нових мінеральних сполук і поліфункціональних наноматеріалів та їх використання у тваринництві та ветеринарній медицині".
  • Лесик Роман Богданович - доктор фармацевтичних наук, завідувач кафедри Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.
  • Обушак Микола Дмитрович - доктор хімічних наук, завідувач кафедри Львівського національного університету імені Івана Франка;

    Вони отримали премію разом з науковцями з інших міст за спільну комплексну роботу "Високоселективні методи синтезу гетероциклічних сполук, компонентів функціональних матеріалів та створення нових лікарських засобів".

Нагадаємо, що доки одні львів'яни отримують державні премії за наукові здобуття, інші не пускають жінок до кабінету лікаря, бо "на свято Маланки чоловіки першими мають заходити у приміщення".

Джерело інформації: Сайт Президента України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,75
EUR
42,70
42,75
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...