• Головна
  • Фотофакт: вулицями Львова гуляють дикі кабани
18:02, 21 грудня 2019 р.

Фотофакт: вулицями Львова гуляють дикі кабани

фото ілюстративне

фото ілюстративне

У Львові зростає популяція диких кабанів і вони гуляють не лише парками, а й вулицями міста. 032.ua дізнався в еколога, що робити при зустрічі з такою твариною та хто мав би їх відловлювати.

19 грудня ввечері двох кабанів сфотографували прямісінько біля будинків на перехресті вулиць Богдана Хмельницького та Грінченка. Фото цих кабанів розмістили у соцмережах.

Кабани на вул. Б. Хмельницького/фото Галини Дзюби

Як повідомив журналістці 032.ua еколог, директор Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович, ці тварини досить розумні і приходять до міста не лише за їжею, а щоб уберегтись від мисливців.

“Зараз сезон полювання на вепрів і вони це знають, тому приходять до міста, коли чують у навколишніх лісах постріли. Для людей вони не становлять серйозної небезпеки, якщо себе правильно поводити: їх не варто лякати і провокувати, до них не треба наближатися і не треба їх підгодовувати, щоб таким чином не давати їм ще більше причин приходити сюди”, – сказав Ігор Антахович.

Він також додав, що за диких тварин у місті мала б відповідати спеціальна муніципальна структура, як це роблять за кордоном.

“Чи небезпечно тут кабанам? Я не думаю. Єдину серйозну небезпеку для них становить транспорт, але вони добре орієнтуються і зазвичай не виходять на проїжджу частину. Однак у Польщі чи Великобританії в містах діють спеціальні служби, які займаються відловом таких тварин. На мою думку, у нас цим мала б займатись “Муніципальна варта”, але зараз на неї цієї функції не покладено і вони навіть не мають відповідного обладнання. Колись, ще у 90-х роках минулого століття, муніципали мали спеціальні рушниці зі снодійним і, я вважаю, що владі варто про це подбати”, – додав еколог. 

Нагадаємо, про те, що у львівському парку “Знесіння” завелися кабани, стало відомо 13 грудня від працівників “Домівки врятованих тварин”, які їх помітили. А вже наступного дня їх зняли на камеру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #новини #кабани #вепри #дикі тварини #Антахович #екологія
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,63
39,72
EUR
42,60
42,70
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...