• Головна
  • Чи вирубують насправді Винниківський ліс біля Пасічної: коментар експерта
18:27, 27 листопада 2019 р.
Надійне джерело

Чи вирубують насправді Винниківський ліс біля Пасічної: коментар експерта

27 листопада читач сайту 032.ua звернувся у редакцію з фотографіями та відеоматеріалами, на яких зображені наслідки рубки Винниківського лісу і видно сліди коліс важкої техніки. З даними медіафайлами можна ознайомитися у групі "Лісова варта Львів" у соціальній мережі Facebook.

Як розповіла виданню 032.ua спеціалістка відділу  "Львівського лісового господарства" Ліпінська Марта Петрівна, Винниківський ліс зі сторони вулиці Пасічної не вирубують.

За словами Марти Ліпінської, там проводять лісогосподарські заходи, тобто планові рубки для виготовлення лісопродукції згідно з наданими дозволами, що не є вирубуванням дерев.

Тобто процедура, за її словами, відбувається цілком законно, а всі протоколи слухань та погодження можна знайти у відкритому доступі на сайті.

Скріншоти з інтерактивної карти, на якій зображені усі ділянки, на яких відбуватиметься планова рубка лісів. Конкретно на цих скріншотах - ділянка, про яку писав читач 032.ua.

Основним дозволом на проведення рубок є лісорубний квиток, а видається він на підставі дозволів ліміту Екологічної інспекції. Також є погодження місцевих громад щодо цієї рубки. Львівський Лісгосп, додала Ліпінська, впродовж останніх 5 років повністю відмовився від проведення суцільних рубок.

"Ми перейшли на ведення лісового господарства, наближеного до природи, і ми проводимо виключно вибіркові лісові рубки, забезпечуючи в місцях цих процедур відновлення головних лісоутворюючих порід. Якщо немає природного оновлення, ми штучно допомагаємо природі відновитися, досаджуємо головні лісотвірні породи: дуб, бук, клен та інші при потребі у цьому", - запевнила вона.

Нагадаємо, що петиція мешканки Львівщини Анастасії Карп'як, з вимогою будівництва нової дороги між Пасічною та Винниками, набрала 503 підписи мешканців всього лише за п'ять днів. Це означає, що тепер звернення мають опрацювати у Львівській міській раді.

Джерело інформації: "Лісова варта Львів"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032.ua #Лісгосп
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,38
39,45
EUR
42,87
43,00
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...