• Головна
  • 10 масштабних пожеж у трамваях, тролейбусах та маршрутках Львова за останні роки, - ФОТО
17:42, 24 листопада 2019 р.
Надійне джерело

10 масштабних пожеж у трамваях, тролейбусах та маршрутках Львова за останні роки, - ФОТО

22 листопада у Львові на вулиці Науковій трапилась масштабна пожежа у тролейбусі, яка майже повністю знищила транспортний засіб. На щастя, ніхто не постраждав, а тролейбус відправили у депо та вирішили перевірити усі "гармошки" "Львівелектротрансу" на технічну справність.

І поки у мерії встановлюють причини виникнення пожежі у тролейбусі, кореспондент сайту 032.ua пропонує згадати випадки масштабних загорянь у громадському транспорті Львова.

Тролейбус №13

9 квітня 2015 року зранку на проспекті Чорновола у Львові горів тролейбус №13. За даними рятувальників, у пожежі ніхто з пасажирів не постраждав, але причину виникнення вогню також не змогли одразу назвати. Тролейбусу було 27 років.

Тролейбус №2

1 липня 2015 року на вулиці Кульпарківській у Львові під час руху загорівся тролейбус №2. На момент прибуття пожежно-рятувальної служби вогонь охопив транспорт, який повністю згорів. Люди в інциденті не постраждали. Згодом у "Львівелектротрансі" пояснили, що причиною пожежі у тролейбусі стало замикання контактної групи. Відтак, водій тролейбуса тимчасово втратив керування транспортним засобом та в’їхав у приватний будинок на вул. Кульпарківській.

Трамвай №2

22 грудня 2015 року на вулиці Личаківській у Львові на ходу загорівся трамвай із пасажирами. Інцидент стався приблизно об 21:00 поблизу церкви св. Антонія. Внаслідок пожежі ніхто із людей не постраждав, але значних пошкоджень зазнав сам електротранспорт. Водійка трамваю спрацювала професійно: відчинила двері та випустила пасажирів з салону, потім опустила пантограф, тим самим знеструмивши трамвай.

Трамвай №3

У той же ж день, 22 грудня 2015 року, але на вулиці Княгині Ольги горів ще один трамвай, що курсував за маршрутом №3. Загоряння сталось на кінцевій зупинці приблизно об 19:00. Пасажири не постраждали.

Автобус №31

Автобус №31, фото: ДСНС

2015 рік був не дуже вдалим і для львівських автобусів. Так, 17 червня 2015-го пожежа спалахнула у автобусі DAF, який курсував за маршрутом №31 та рухався по перехрестю вулиць Хмельницького і Грінченка. За даними рятувальників, у автобусі згорів моторний відсік. До приїзду вогнеборців водій власними силами майже повністю погасив пожежу. Пасажири автобуса не постраждали.

Автобус №16

На початку лютого 2016 року під час руху по вулиці Городоцькій, перед Скнилівським мостом спалахнула пожежа в автобусі №16. Люди в інциденті не постраждали, бо транспорт повертався у автопарк. Попередьною причиною пожежі назвали несправні колодки у маршрутці.

Автобус №28

Автобус №28, фото: ГУ ДСНС

Ще один прикрий випадок спіткав уже водія маршрутки №28 наприкінці липня 2016 року. Громадський транспорт рухався по вулиці Любінській, коли в маршрутці загорілась електропроводка. Пасажири вціліли, а водій зміг власними силами погасити пожежу ще до приїзду рятувальників.

Автобус "Еталон"

5 лютого 2018 року працівники ГУ ДСНС Львівщини повідомили про автобус "Еталон", який вщент згорів на вулиці Пластовій, 10 близько 6 години ранку. Як з'ясувалося, загорілась одна з машин перевізника ТзОВ "Львівське АТП-14631". На час прибуття рятувальників вогонь повністю охопив автобус, який врятувати не вдалось.

Маршрутка №42

28 травня 2018 року у Львові на проспекті Червоної Калини дотла згоріла маршрутка №42. Пожежа сталася посеред білого дня, близько 16:40. Автомобіль стояв припаркований на кінцевій зупинці без пасажирів, і під капотом виникло загоряння. Водій вирішив, що справиться сам, але вогонь дуже швидко охопив увесь транспортний засіб.

Автобус №5А

1 жовтня 2018 року у Львові на вулиці Підвальній загорівся автобус ЛАЗ 2010 року виробництва, що курсував за маршрутом №5А (площа Різні - Винники). Транспорт рухався в сторону площі Різні, до автопарку, відтак був без пасажирів, коли водій відчув запах диму. Чоловік намагався загасити пожежу вогнегасником, але салон автобуса згорів майже повністю. Ймовірною причиною пожежі могла стати проводка.

Нагадаємо, раніше сайт 032.ua розповідав, куди можна поскаржитись на перевізників, які погано виконують свою роботу та хамлять пасажирам.

Повне або часткове копіювання, републікація матеріалу без письмової згоди редакції забороняється та вважається порушенням авторських прав

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #транспорт #пожежа #автобус #трамвай #тролейбус #загоряння
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Усі матеріали сайту 032.ua, пов'язані з минулим, теперішнім або майбутнім транспортної сфери міста Львова. Розповідаємо про те, як розвивався транспорт у Львові в минулому, що відбувається у цій сфері зараз та які плани у міських чиновників щодо покращення транспортної інфраструктури Львова.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...