• Головна
  • Садовий прокоментував ситуацію з отриманням підозри від антикорупційної прокуратури
18:09, 23 листопада 2019 р.

Садовий прокоментував ситуацію з отриманням підозри від антикорупційної прокуратури

21 листопада у своєму відеоблозі мер Львова Андрій Садовий розповів, що представники спеціалізованої антикорупційної прокуратури оголосили йому в зловживанні владою у справі будівництва індустріального парку в Рясному.

Як повідомили у пресслужбі Львівської міськради, наступного дня міський голова Львова записав ще одне відео, у якому дав відповіді на питання, які найбільше цікавлять громадськість, а саме: чому насамперед треба вибачитись перед інвестором, чи львівська земля, чи порушила міська рада закон, що це за індустріальний парк і чи збудують його на території Львова.

Так, Андрій Садовий розповів, що 2015 року Львів на відкритому інвестиційному конкурсі залучило інвестора – компанію CTP до створення масштабного індустріального парку в Рясному. За землю від компанії місто отримало 54 мільйони гривень, але з 2015 року і далі ситуація продовжила стояти на місці. Зараз міський голова Львова публічно вибачився перед компанією СТР, який не лише не може збудувати об'єкт, але й опинився в епіцентрі конфлікту.

"Для розуміння: СТР створила 97 індустріальних парків у 7 країнах Європи, зокрема, Угорщині, Чехії, Румунії, Польщі. Це дає роботу 70 тисячам людей, і сотні мільйонів євро податків. На наш погляд, втягування міжнародної компанії такого рівня у конфронтацію, є неприпустимим. Це б’є по інвестиційному іміджу країни, діловій репутації Львова як одного з найбільших партнерів світових інституцій", - заявив Садовий.

Підозру міському голові Львова Андрію Садовому та іншим посадовцям мерії вручили щодо зловживання під час операцій із земельними ділянками на території Рясне-Руської сільради та які завдали збитків державі на суму понад 93,5 млн грн. Але очільник міста переконує, що уже набрало законної сили рішення Восьмого апеляційного адмінсуду, яке підтверджує, що ділянка є в межах Львова, і право на розпорядження нею належить лише Львівській міськраді.

"ТзОВ «Сітіпарк Львів» (філія компанія «СТР»), перед купівлею ділянки отримало її в оренду. Пізніше скористалося правом, передбаченим ст. 128 ЗКУ, яка дозволяє звернутися юридичним особам, зацікавленим у придбанні земельних ділянок у власність, подавши заяву (клопотання) до відповідного органу виконавчої влади або сільської, селищної, міської ради чи державного органу приватизації. Щодо вартості: експертну грошову оцінку земельної ділянки у промисловій зоні «Рясне-2» здійснило Приватне підприємство «Центр ринкових досліджень», яке діє на підставі Ліцензії Державного комітету України із земельних ресурсів. Адже Львівська міська рада, згідно з законодавством, не здійснює оцінку вартості землі та не втручається у роботу незалежних оцінювачів", - заявив Садовий.

Індустріальний парк в Рясному має стати одним із наймасштабніших в Україні та розрахований на більш, ніж 3000 робочих місць. Компанія вже інвестувала у проект понад 50 мільйонів грн і щороку сплачує майже 2 мільйони земельного податку. Розмір інвестицій на етапі спорудження Індустріального парку мав становити 100 мільйонів доларів США. 

"Я оптиміст. І вірю в те, що Індустріальний парк буде збудовано у Львові", - резюмував міський голова.

Візуалізація індустріального парку у Львові:

Зазначимо, що нідерландська компанія "СітіПарк Львів" вирішила відновити будівництво індустріального парку наприкінці 2018 року. Перед цим справою зацікавилась Генпрокуратура, відбулись обшуки в міській раді, а посадовцям Львова інкримінували незаконний продаж землі. Компанія "СітіПарк Львів" викупила землю ще в 2015 році, і тоді відбулися протести мешканців Рясне-Руського, які вимагали повернути ділянку громаді.

 Нагадаємо, у Львові проведуть службове розслідування за фактом пожежі в тролейбусі на Науковій.

Джерело: ЛМР

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #ЛМР #Садовий #індустріальний_парк #Рясне #підозра
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...