• Головна
  • Львів’янам представлять «Українську нову хвилю» короткометражного кіно
12:17, 14 січня 2013 р.

Львів’янам представлять «Українську нову хвилю» короткометражного кіно

24 січня о 19.00 год у кінопалаці «Копернік» відбудеться показ програми «Українська нова хвиля», яка складається з семи короткометражних фільмів українських режисерів. До програми увійшли короткометражні кінокартини «Уроки української», «Дорога», «День Незалежності», «Борода», «Пиріг», «Діалог на самоті» та «Між двадцятою та опівночі».

Національний центр Олександра Довженка у партнерстві з мистецькою формацією Wiz-Art пропонує увазі львів’ян проект прем’єрних показів найновіших українських фільмів «Українська нова хвиля». У рамках показу широкій аудиторії демонструватимуться фільми, щойно створені за сприяння або на замовлення Державного агентства України з питань кіно. Тривалість сеансу - 109 хв.

Як зазначають організатори, більшість стрічок, що будуть показані 24 січня, взяли або невдовзі братимуть участь у міжнародних кінофестивалях. Два з них – фільми «Уроки української» та «Дорога» - щойно завершені проекти.

Фільм «День Незалежності» режисера Антоніни Ноябрьової отримав Спеціальний Диплом журі національного конкурсу Одеського Міжнародного кінофестивалю та гран-прі національного конкурсу МКФ «Молодість-42». Кінокартина «Борода» Дмитра Сухолиткого-Собчука, яка входить до альманаху «Україно, гудбай», отримала приз за кращий сценарій на фестивалі «Відкрита ніч». Короткометражна картина «Пиріг» режисера Юрія Ковальова є учасником третього Одеського МКФ (Українська національна конкурсна програма) та VII Міжнародного фестивалю незалежного кіна «Кінолев» (українська програма). «Між двадцятою та опівночі» відзначений дипломом національного конкурсу МКФ «Молодість-42».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...