• Головна
  • З'їв права і "застряг" у бетоні: 10 найкурйозніших ДТП у Львові
18:55, 15 листопада 2019 р.
Надійне джерело

З'їв права і "застряг" у бетоні: 10 найкурйозніших ДТП у Львові

ДТП по замовчуванню асоціюються з чимось негативним, і справедливо - чим менше було б таких пригод, тим краще. Однак не всі випадки жахають своїми наслідками, хіба якщо почати уявляти, що відбувалося в голові учасників та водіїв курйозних ситуацій.

Журналісти 032.ua зібрали добірку ДТП, в яких, на щастя, ніхто не постраждав, однак їх справді можна назвати курйозними. 

* Цим матеріалом ми не хотіли образити нікого з учасників ДТП і закликаємо водіїв дотримуватися правил ПДР.

80 метрів після бетонних блоків

Ранок, квітень, весна, 5:30 - на перехресті вулиць Личаківської і Мечникова Mazda в'їхала у бетонні блоки і вилетіла на територію ремонтних робіт. Далі машина розбила загородження, проїхала ще близько 80 метрів та врешті-решт зупинилася. Поліцейські, які прибули на виклик, застали розбитий, покручений та порожній автомобіль.

Однак неподалік вони помітили підозрілого чоловіка, який пильно спостерігав за їхніми діями. Затриманий таки і виявився водієм автівки, покинувши її салон після аварії. Далі патрульні зрозуміли, що це навіть не був власник Mazda - за кермо, у стані алкогольного сп'яніння у 1,93 проміле, без дозволу сів 21-річний працівник автосервісу.

Понад це, горе-водій вже опинявся у подібній ситуації - близько року назад на нього вже складали протокол за кермування у нетверезому стані. Аж цікаво стало, чи буде спроба №3.

Застряг у бетоні

Ніч на 19 жовтня для патрульної поліції була вкрай насиченою на дорожній події - у звіті патрульних йшлося про 8 викликів. Однак один з випадків виявився особливо примітним. Приїхавши на виклик щодо порушення ПДР на вулиці Замартинівська, на якій якраз тривали ремонтні роботи, патрульні зафіксували оригінальну ДТП: 53-річний водій автомобіля Fiat Doblo застряг у незастиглому бетоні.

З'їв права і "застряг" у бетоні: 10 найкурйозніших ДТП у Львові, фото-6

Водій чесно розповів, що не помітив знаків застережень, однак патрульні не менш чесно дізналися, що він у той час був у стані алкогольного сп'яніння. Що, вочевидь, і завадило йому побачити "сипучу пастку". Алкотестери пройти відмовився: як Drager патрульних, так і в медзакладі.

До повного пазла виявилося, що водій не мав із собою ані полісу страхування, ані свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

З'їв права і "застряг" у бетоні: 10 найкурйозніших ДТП у Львові, фото-7

Дикий, дикий Львів

А тепер - справжня погоня з кіньми. Хоча сама погоня відбувалася без коней, навіть навпаки. 16 березня ввечері патрульні прибули на виклик на проспекті Свободи і побачили автомобіль Lanos та двох коней в упряжі - але без карети. Ще один учасник напів "техаської" ДТП, 40-річний керманич упряжі, лишив ввірених йому тварин та втік. Забравши з собою карету. 

Нам також важко було уявити, як це сталося, однак фото, як і пости на Fb-сторінці львівської патрульної поліції, - не горять. Невдовзі керманича розшукали на вулиці Шевченка - далеченько "від'їхав". Найцікавіше уявляти, як "водій" карети сам впрігся в упряж та тягнув карету за собою всім центром міста.

З'їв права і "застряг" у бетоні: 10 найкурйозніших ДТП у Львові, фото-8

Як виявилося, на такі випадки є окрема стаття - "Порушення правил дорожнього руху пішоходами, велосипедистами та особами, які керують гужовим транспортом, і погоничами тварин, які перебувають у стані сп’яніння". Бо "ковбой" таки був у нетверезому стані, однак реальність свого стану всіляко заперечував і пройти алкотест відмовився.

Останнє, що довелося зробити патрульним, що вони й виконали, - знайти ентузіаста, який вміє керувати кіньми та доставити тварин власникові.

З'їв права і "застряг" у бетоні: 10 найкурйозніших ДТП у Львові, фото-9

 Коли гора не "їде" до ДТП, то ...

Іноді, справді, трапляється так, що не поліція приїжджає на місце ДТП, а сама ДТП "в'їжджає" у поліцію. 10 березня, вночі, львівські активісти, які організовують нічні рейди проти п'яних водіїв, повідомили патрульних про підозрілу поведінку Daewoo Lanos в районі Сихова. 

Правоохоронці швидко знайшли вказану автівку й через гучномовець наказали їй, тобто водієві, зупинитися. Однак "капітан" Lanos'у виявився "з характером", і вирішив відірватися.

З'їв права і "застряг" у бетоні: 10 найкурйозніших ДТП у Львові, фото-10

Почалася погоня. В ході якої водій ледь не спричинив кілька ДТП, однак "карма" вела його кермо - він врізався у автомобіль патрульної поліції, який стояв з увімкненими проблисковими маячками на вулиці Чукаріна. Водія чекали, але не так, тому все одно здивувалися.

Як і припускали активісти, 39-річний водій виявився п'яним і алкотест, традиційно, проходити відмовився. Машина була не його. А постанову про керування авто без документів на нього за цей рік склали вже вдруге - його позбавили прав на 10 років. "Карма", що тут скажеш іще. 

"П'ю вже п'ятий день"

А от водій цього автомобіля чесно зізнався полісменам, що сталося. У ДТП потрапив, щойно виїхавши зі свого дому.

Патрульним так і сказав, мовляв, п'ю вже п'ятий день - алкотестер показав 2,93 проміле.

Якщо вас вкусить водій

Спершу нічого не віщувало біди. Звичайне порушення ПДР: чоловік на проспекті Чорновола не виконав вимоги дорожнього знаку 4.1 "Рух прямо". Свою провину одразу визнав і попросив патрульних чимшвидше оформити протокол, бо, мовляв, поспішає на хрестини доньки.

Була донька чи ні, невідомо, та й не це цікавило правоохоронців - права водія BMW 320 видалися надто підозрілими, тож поліцейські вирішили пробити їх по базі даних. З'ясувалося, що чоловік на той момент був позбавлений прав за керування в нетверезому стані.

З'їв права і "застряг" у бетоні: 10 найкурйозніших ДТП у Львові, фото-14

Однак з'ясувалося це зовсім згодом, бо якраз під час перевірки чоловік раптово вихопив свої права і почав тікати. Далеко втекти йому не вдалось, тож водій, справедливо виснувавши, що якщо вже почав щось робити, то треба йти до кінця, - і запхав права собі до рота, намагаючись їх з'їсти.

Поліційного, який намагався врятувати життя правопорушника, взагалі вкусив за палець (от і рятуй їх потім після такого) і документи таки проковтнув.

Хоча стоп, ні, не проковтнув, а тільки запевнив у цьому правоохоронців, які миттю викликали карету "швидкої". І саме медики зі 100% впевненістю визначили, що у шлунку водія не було чогось схожого на пластикову картку - підроблені права чоловік сховав під футболку.

Але так гарно прикидався, що задихається, що патрульні, ні на йоту не засумнівавшись, йому повірили. Довелося віддати документ і стати героєм кількох телесюжетів та сторінки патрульних у соцмережі на деякий час. Ну й відповідальність не забарилася - чоловіка доставили у Шевченківський відділ поліції.

Коли намагаєшся в паркур, а ти - машина

12 жовтня, дощ, перша година ночі. Якщо в той час хтось прогулювався біля зупинки неподалік Органного залу та Політехнічного університету, то міг/могла б побачити незвичайну картину. 

Знаєте, бувають такі фото, на яких вкрай п'яні люди сплять в дуже незвичайних позиціях. Або коти: іноді вони так можуть влягтися, що, дивлячись на них, спершу довго не вдається в'їхати, як воно так викрутило хребет, і де тут задні лапи, де - передні.

З'їв права і "застряг" у бетоні: 10 найкурйозніших ДТП у Львові, фото-17

Щось аналогічне можна було побачити тоді на вулиці Професорській, однак у незвичній позі застряг автомобіль. А от водій виявився п'яним - одразу зізнався, що випив три пива і, не впоравшись із керуванням, "з'їхав" на нижчий рівень дороги.

Ніхто не постраждав, однак виглядало це доволі видовищно: автівка застрягла між тротуаром і дорогою, що проходить приблизно на 1,5 метри вище від рівня пішохідної доріжки. Вочевидь, машина втомилася і вирішила припаркуватися просто таки тут. Ну, не на газоні принаймні.

Провалився

А ось тут вже провина не водія, а відповідальних за утримання колектора, в який і провалився автомобіль Daewoo на вулиці Ветеранів.

Просто серед дороги автівка раптово провалилася в ту саму дорогу - не витримав каналізаційний люк, на який водій припаркувався правим переднім колесом. Люк впав на дно колектора, разом з ним - частина асфальту, а засніжений Daewoo (зима на дворі) просто застряг "від розгубленості".

З'їв права і "застряг" у бетоні: 10 найкурйозніших ДТП у Львові, фото-22


Ще один паркур

23 вересня на пл. Данила Галицького, 8 водійка Merсedes A170 (на іноземній реєстрації, якщо це має якесь значення) в’їхала у дві запарковані машину і так на них і "зависла".

Якби Вінні-Пух був вантажівкою з цистерною

То виглядало б це приблизно ось так. От по-людськи прикро, насправді. Хоча дивно - водій вантажівки якось ну взагалі не врахував габаритів свого транспорту, проїжджаючи під мостом вулиці Курмановича-Рудненській, так і застряг там, зачепившись цистерною.

Яка, на щастя, була порожня, а водій - тверезим. Просто йому не пощастило йому весняного ранку 21 квітня.

З'їв права і "застряг" у бетоні: 10 найкурйозніших ДТП у Львові, фото-25
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032.ua #ДТП #поліція #дороги #курйози
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...