11:36, 9 січня 2013 р.

На Львівщині сходять лавини

Через загрозу сходження лавин у Карпатах в західному регіоні у посиленому режимі працюватиме 30 одиниць спецтехніки та 150 осіб особового складу.

Про це в ексклюзивному коментарі УНН повідомив заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Василь Квашук.

8 січня. УНН. Він зазначив, що загроза сходження лавин очікується в Закарпатській та Львівській області, а також в Карпатах.

"Наші рятувальні пункти повідомлені. Вони інформують всі туристичні групи, попереджають про небезпеку. Ми намагаємось нікого не пускати в місця, де може бути сходження лавин, щоб туристичні групи не проходили туди", - сказав співрозмовник агентства.

Він також зазначив, що найбільші опадів у вигляді снігу очікується завтра в Луганській, Донецькій, Харківській та Дніпропетровській областях.

"В східних областях буде чергувати посилена група нарядів рятувальних підрозділів. …Буде не менше ніж 50 одиниць техніки та 200 осіб особового складу", - повідомив В.Квашук.

Як повідомляв УНН, Директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда наголосив, що в Україні протягом вихідних днів збільшився сніговий покрив і особливо в Карпатах. Про це він сьогодні сказав на брифінгу.

М.Кульбіда зазначив, що протягом вихідних днів опади випали на всій території України, їхня загальна кількість становила від 10 до 21 мм за весь цей період. Зокрема в Карпатах випало 27-31 мм, у Криму – 20-30 мм, проте там був переважно дощ.
Водночас, за його словами, в інших регіонах України кількість опадів була невеликою.

“В результаті випадіння опадів ми маємо зростання висоти снігового покриву у країні, при чому найбільш суттєвим вони є в Карпатах. В Карпатах знову утворився сніговий покрив достатньої висоти для того, щоб можна було відпочивати на гірськолижних курортах”, - розповів він.

М.Кульбіда уточнив, що висота снігу зросла практично в усіх регіонах України від 1 до 10 см. І лише на Півдні Донецької, Луганської і окремих районах Дніпропетровської та Сумської областей це зростання становило 10-15 см.

“Після утворення снігового покриву у Карпатах можна говорити про відкриття лавинонебезпечного сезону. І станом на сьогодні там сніг ще свіжий і саме при цьому є найбільша загроза сходу снігових лавин”, - наголосив він.

Таким чином, підкреслив М.Кульбіда, велика увага має бути приділена безпеці саме під час відпочинку на гірськолижних курортах у Карпатах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,00
43,08
PLN
9,88
9,91
Оголошення
live comments feed...