• Головна
  • У Львові планують підняти вартість проїзду на електротранспорті
10:11, 26 жовтня 2019 р.

У Львові планують підняти вартість проїзду на електротранспорті

У Львові планують покращити якість роботи електротранспорту та, відповідно, підняти тариф на проїзд у трамваях та тролейбусах міста.

Про це повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий, передає кореспондент сайту 032.ua.

До 2023 року у Львові має з'явитись велика кількість нового транспорту. Зокрема, з листопада вулицями міста почнуть курсувати щойно придбані 50 тролейбусів. Планується також придбати 10 нових трамваїв за кошти ЄІБ, 40 трамваїв з ЄС, 100 тролейбусів куплять за кредит МВФ, у планах реконструкція трамдепо й контактної мережі. З огляду на це, планують збільшувати операційні доходи і підняти тариф на електротранспорті. 

"Це просто пропозиція, яку ми маємо обговорити з громадськістю. Але на сьогоднішній день тариф становить 5 грн і є пропозиція його відкорегувати до 6 грн", - зауважив Білий.

У Львові планують підняти вартість проїзду на електротранспорті, фото-1

Встановлять і додаткові тарифи для різних варіацій переміщень: оскільки у Львові впроваджують електронний квиток, у місті зроблять різницю в ціні при купівлі квитка у різними способами. Найдорожчим буде квиток, придбаний у водія - 7 грн, оскільки водій, за переконанням міста, має бути сконцентрований на дорозі й безпеці пасажирів.

Інші квитки, придбані у кіоску чи у електронній формі, коштуватимуть по 6 грн. На зупинках громадського транспорту по місту також встановлять термінали з продажу квитків. Термінали, за попередньою інформацією, встановлюватимуть за кошти інвестора.

У Львові планують підняти вартість проїзду на електротранспорті, фото-2

Збережеться можливість придбання т. зв. пересадочного квитка, який діє 90 хвилин. Якщо зараз він коштує 5,50 грн, то після корекції тарифів коштуватиме 8 грн.

Місячний абонемент подорожчає зі 160 грн до 200 грн, але при цьому орієнтовна вартість разової поїздки з абонементом становитиме 5 грн (зараз - 4 грн), тобто на гривню менше за загальну вартість, з розрахунку дві робочі поїздки на день.

Нагадаємо, "Львівелектротранс" планує закупити близько 100 тролейбусів з автономним ходом. У салонах львівських трамваїв та тролейбусів планують також встановити камери відеоспостереження. Раніше у місті тестували систему курсування спарених вагонів трамвая. 

Читайте також як купити проїзний квиток на електротранспорт у Львові та у якому транспорті міста є безкоштовний доступ до інтернету.

Підписуйтесь на наші новини в соцмережах: ФейсбукТвіттерТелеграм!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #транспорт #Львівелектротранс #трамвай #тролейбус #вартість #тариф #підняття #ціна #квиток
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...