• Головна
  • В Україні на законодавчому рівні хочуть обмежити обіг пластикових пакетів
21:21, 18 жовтня 2019 р.

В Україні на законодавчому рівні хочуть обмежити обіг пластикових пакетів

Днями у парламенті зареєстрували законопроект 2051-1 про обмеження обігу пластикових пакетів на території України, який уже погодили на профільному комітеті.

Про це повідомили у прес-службі Міненергетики та реконмедували нардепам підтримати ініціативу у першому читанні, передає кореспондент сайту 032.ua.

Законопроект передбачає, що усі пакети ділитимуть на види, залежно від їхніх характеристик. При цьому, у закладах харчування та роздрібної торгівлі заборонять використовувати пласикові пакети, легкі та оксорозкладні: виняток - лише надлегкі пакети, які використовуватимуть як упаковку до риби, м'яса й сипучих продуктів.

Перевірятимуть виконання закону центральні органи виконавчої влади, що реалізовують державну політику у сфері державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів. 

У Міністерстві також наголосили, що 86 країн повністю або частково заборонили, використання пластикових пакетів або з наклали на цю продукцію значний податок.

Зазначимо, що в Україні міркують і над встановленням, за зразком європейських країн, у великих містах нашої держави фандомати - автомати для збору пластикових пляшок в громадських місцях.

Нагадаємо, торік у Львові підтримали рішення про обмеження використання пластикових пакетів у супермаркетах міста.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,20
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...