• Головна
  • Як львів'янин створив фото, яке увійшло у 25 найкращих на світовому конкурсі
20:21, 18 жовтня 2019 р.

Як львів'янин створив фото, яке увійшло у 25 найкращих на світовому конкурсі

Світлина львівського фотографа Артура Абраміва увійшла у 25 найкращих знімків з усього світу за версією National Geographic YourShot.

Про історію, ідею та мету створення фотографії розповів кореспонденту 032.ua її автор, львівський фотограф Артур Абрамів.  

Артур Абрамів

Артур Абрамів

Концептуальна робота на тему: «Планета в Балансі» увійшла у 25 найкращих фотографій з усього світу за версією National Geographic YourShot. Вона буде представлена на виставці в мексиканському штаті Ґуанахуато з 7 до 10 листопада під гаслом: "PhotoFest Awards: A Planet in Balance”. 

Як львів'янин створив фото, яке увійшло у 25 найкращих на світовому конкурсі , фото-2

Автор фото Артур Абрамів - художник експерименталіст, який працює над винайденням нових стилей та подач. Він фотографує з дитинства, розпочав робити знімки ще на плівку 13 років тому.

Історія фотографії

Фотограф розповів кореспонденту 032.ua про фото, яке увійшло у 25 найкращих з усього світу за версією National Geographic YourShot.

"Історія цього знімку цікава, адже це фотографія у фотографії. Це був 2017, коли я подорожував автостопом по Норвегії. Подолавши сотні кілометрів я прибув до містечка, яке розташоване поблизу гігантського льодовика, одного з найбільших у Європі - Folgefonna, він знаходиться на висоті вище 1600 метрів. Я мріяв вийти на цей льодовик по льодопаду Nedre Buarbreen, але оскільки він був дуже рухомий - це було небезпечним для життя, тому я підкорив гору Reinanuten. Саме з верхів'я гори зняв цей кадр на ексклюзивну техніку Hasselblad, яка є однією із найкращих у світі", - розповів Артур Абрамів. 

Як зазначив фотограф, його вразив гігантський льодопад з тріщинами та розколами близько 30 метрів, але він не міг і подумати, що цей знімок стане особливим. 

Ідея створення фотографії

Артур Абрамів працював над завданнями від National Geographic на тему: "Досягнення Балансу на Планеті", тоді й з'явилася ідея: "Майбутнє льодовиків - у наших руках".

"Ця фотографія є дуже символічною. Моя дружина тримає фотослайд у руках, де зображено льодовик. Вони є нестабільною матерією, унікальні та постійно змінюються. Хоча люди маленькі, якщо порівняти з гігантськими льодовиками, але майбутнє льодовиків у їхніх руках!" - зазначає фотограф. 

Метою автора є донести цим фото усвідомленість, що планета піклується про нас щодня, тому ми повинні піклуватися і про неї. Наш обов’язок - сприяти процвітанню планети, підтримувати рівновагу на ній, щоб захоплюючі пейзажі та незабутні краєвиди існували вічно. 

Артур Абрамів розповів, що у нього постійний потік ідей, які він втілює у власних проєктах. Фотографія - це наслідок його мистецьких дій. Автор зазначив, що йому приємно, адже його світлину високо оцінив National Geographic: "Тонкі деталі, що несуть більший сенс поза тим, що ми просто бачимо, - це те, що відрізняє хорошу фотографію від великої".

Як львів'янин створив фото, яке увійшло у 25 найкращих на світовому конкурсі , фото-10

Зазначимо, виставка фото організована PhotoFest у партнерстві National Geographic, міжнародним фестивалем, який являється одним з найбільших та найкращих у світі за версією The Daily Telegraph. Фотограф Артур Абрамів став єдиним українцем, знімок якого визнали одним із 25 найкращих зі всього світу за версією National Geographic YourShot.

Додамо, львів’янка Наталія Тропак перемогла у конкурсі "Mrs Europe", який пройшов у Іспанії, у номінації "Mrs. Mother of Europe 2019". Кореспондент поспілкувався з найкрасивішою мамою Європи та дізнався про підготовку до нього та про те, як змінилося життя після нагороди.

Нагадаємо, львівський фотограф розповів кореспонденту 032.ua про популярні місця для фотосесій у місті Лева.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #фотограф #National_Geographic_YourShot
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,20
39,40
EUR
42,65
42,90
PLN
9,82
9,90
Оголошення
live comments feed...