• Головна
  • На Львівщині очікують похолодання та снігопади
18:39, 3 січня 2013 р.

На Львівщині очікують похолодання та снігопади

За інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології МНС, ввечері 3 січня та впродовж доби 4 січня очікуються пориви вітру 17-22 м/с (південно-західного з переходом на північно-західний). На дорогах ожеледиця.

У зв’язку з впливом активних атмосферних фронтів та надходженням вологих повітряних мас з північного заходу на Львівщині впродовж 4-7 січня 2013 року очікується нестійкий характер погоди.

4 січня прогнозуються опади у вигляді дощу та мокрого снігу, пориви західного з переходом на північно-західний вітру 17-22 м/с, на дорогах ожеледиця. Температури повітря коливатимуться вночі від 3° морозу до 2° тепла, вдень від 1° морозу до 4° тепла.

5 січня збережуться помірні опади у вигляді мокрого снігу та снігу, на дорогах ожеледиця. Температури повітря впродовж доби істотно не зміняться. Вітер північно-західний послабшає до  9-14 м/с, але вночі та вранці ймовірні окремі пориви 15-20 м/с.

6 січня очікується переважно послаблення опадів, але вже в другій половині дня очікуються опади у вигляді мокрого снігу. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний 7-12 м/с. Нічні прояснення призведуть до зниження температур вночі до 1-6° морозу, денні температури коливатимуться від 4° морозу до 1° тепла.

Ввечері 6 січня та впродовж більшої частини доби 7 січня очікуються сильні опади у вигляді мокрого снігу. Місцями налипання мокрого снігу на ЛЕП та зв’язку. Вітер північно-західний з переходом на північно-східний 9-14 м/с, слабкі хуртовини. На дорогах ожеледиця, можливі снігові замети. Температури повітря впродовж доби 7 січня 1-6° морозу.

8 січня послаблення та припинення опадів, посилення нічних морозів. 9 січня очікується відновлення опадів, посилення вітру, послаблення морозів. 

«У зв’язку із похолоданням, звертаємося до усіх мешканців міста із проханням тепло одягатись та бути обережними. Водночас, радимо водіям транспортних засобів по можливості утримуватися від поїздок. За умов ожеледиці на дорогах, обирати помірну швидкість та користуватися освітлювальними приладами. Пам’ятайте, гальмівний шлях при снігопадах та ожеледиці збільшується, тому обирайте помірну швидкість руху!

Необхідно наголосити і на основних правилах поведінки водіїв при виникненні дорожніх заторів. Не можна займати зустрічну смугу руху, адже ви можете не розминутися із зустрічним транспортом, а це створить додаткові перешкоди», - наголосив керівник управління надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення мерії Віктор Іваніцький.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...