• Головна
  • У НПП "Сколівські Бескиди" облаштували власну метеостанцію, - ФОТО
12:11, 15 жовтня 2019 р.

У НПП "Сколівські Бескиди" облаштували власну метеостанцію, - ФОТО

Нещодавно для національного природного парку «Сколівські Бескиди», у рамках виконання мікропроекту придбали метеостанцію.

Як розповіли 032.ua у прес-службі НПП, уже обладнали місце та встановили метеостанцію "METEOTREK", яка складається з апаратної та програмної частини і комп’ютера.

На придбання обладання виділили 30,5 тис. грн з обласного бюджету, 27,3 тис. грн з фонду нацпарту, ще 3,2 тис. грн склав нефінансовий внесок місцевої Громадської екологічної організації «Природа».

За даними працівників парку, обладнання дозволить збирати дані про погодні умови та передавати інформацію по GPRS-каналу, формувати короткотермінові прогнози погоди.

Метеостанція в режимі реального часу визначає: температуру та вологість повітря, атмосферний тиск по барометру, швидкість і напрямок вітру, опади та передає дані на монітор пульту, який є у офісі парку. Станція фіксує переміну погоди за останні 25 днів та визначає прогноз погоди на 3 дні.

Окрім цього, обладнання повідомляє сигналами тривоги про потенційну небезпеку - сильний вітер, морозні температури, кількість дощу, повені, спеку.

Нагадаємо, ландшафтні парки Львівщини запрошують до осінніх прогулянок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...