• Головна
  • Тато чи мама: львівські подружжя розповіли, хто сидить з немовлям у декреті
12:02, 22 вересня 2019 р.

Тато чи мама: львівські подружжя розповіли, хто сидить з немовлям у декреті

Кореспондент 032.ua зібрав історії львів’ян та розповідає, хто з сім'ї пішов у декретну відпустку.

Подружжя Студенних

У родині Студенних в дeкрeті з дитиною мама Лілія. Вона більше часу проводить з сином, але на тата може спокійно залишити немовля. Тато Сергій також допомагає, адже все може зробити  самостійно: і нагодувати, і побавитися, і памперс замінити, і на прогулянку вийти з дитиною. Загалом, він виділяє час на дитину після роботи та на вихідних. Наразі, син більшість часу проводить на руках, адже ще дуже маленький. 

Лілія розповідає, що хоче вже вийти на роботу з декрету, адже там нормований робочий графік, а вдома з дитиною - це цілодобова робота. 

Подружжя Паршакових


Подружжя Паршакових

У сім’ї Паршакових не було навіть запитання, хто ж буде в декреті з дитиною, у них це традиційно - мама Олена. Подружжя вважає, що з дитиною перший час має бути вона, адже дуже важливо мати зв’язок матері та дитини. Також відзначають, що залишити дитину на тата можуть без проблем, але ненадовго, адже дитина на грудному вигодовуванні.

Жінка зазначає - те, що вона в декретній відпустці, не означає, що чоловік нічого не робить вдома. Татусь Олексій завжди допомагає впоратися з дитиною, з приготуванням їжі, а також з прибиранням. Чоловік з дитиною проводить майже весь вільний час. Сім’я постійно разом з дитиною ввечері виходить на прогулянку, коли Олексій приходить з роботи. 

Стосовно того, чи хоче жінка вийти на роботу, то Олена зізнається, що так. Особливо, якщо враховувати те, що вона тільки закінчила університет, тому має бажання набувати практичного досвіду. 

Подружжя Чорних

Фото: Роман Чорний з синами

Фото: Роман Чорний з синами

Не лише мами в сучасному світі залишаються з дитиною. Стереотип, що це жіноча справа, вже розвіяли вщент. Кореспондент 032.ua поспілкувався з багатодітним татом, який  пішов у декретну відпустку, щоб допомогти дружині та більше часу проводити з дітьми. 

Родина Чорних багатодітна, у Ярини та Романа троє синів. З першими двома у декреті була дружина, а коли народився молодший син, то в декретну відпустку пішов чоловік. В декреті він вже більше 1,5 року, з початку 2018 року.

Як зазначає татусь, декрет - це хороша можливість більше часу проводити зі своїми дітьми. Роман вважає, що чоловік в декреті - це не місія нездійсненна, а можливість "перезагрузитися". Це рішення у їхній родині прийшло дуже швидко, жінка та рідні у всьому підтримали.

У цій родині обов'язки не розподіляють, а їх виконує, залежно від ситуації, чоловік або дружина. Домашні справи Романа не лякають, він все самостійно може зробити. Подружжя має спільний бізнес, саме тому це дозволяє більше займатися вихованням дітей. Чоловік багато часу присвячує дозвіллю синів, навчанню та загалом вихованню. Роман зізнається, що з третьою дитиною вже менше труднощів, а також, що стосунки з дітьми у нього стали ближчими, після того, як він пішов у декретну відпустку. 

На роботу чоловік повертатися не має великого бажання, адже і так зараз працює - займається родинним бізнесом з дружиною.

Нагадаємо, Анна Шийка, яка працює водійкою таксі, розповіла у інтерв'ю кореспонденту 032.ua, які курйози траплялися на роботі та які львівські дороги вважає найгіршими.  

Усі фото надали герої матеріалу. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #декрет #сім'я #діти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,50
EUR
42,65
42,75
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...