• Головна
  • На Львівщині вперше застосували домашній арешт
13:41, 25 грудня 2012 р.

На Львівщині вперше застосували домашній арешт

З часу дії нового Кримінально-процесуального кодексу на Львівщині уже двічі застосували домашній арешт в якості запобіжного заходу. Про це сьогодні під час прес-конференції розповів прокурор Львівської області Олег Василенко.

Окрім того, за його словами, за новим КПК було сім випадків укладення угоди про примирення зі слідством та жодного факту визнання вини підозрюваним.

«Там, де рішення суду вступило в силу, ходить дільничний міліціонер і дивиться, чи людина перебуває на місці. Звичайно, такий домашній арешт не є ефективним», – зазначив О. Василенко.

Неефективний він, бо для його застосування наразі не забезпечені технічні засоби, зазначив прокурор.

О.Василенко також додав, що за час дії нового КПК до єдиного реєстру досудових розслідувань внесено понад 6 тис. кримінальних проваджень, щодо 193 осіб обрано запобіжні заходи, з яких лише близько 20 пов’язані з позбавлення волі. «По динаміці перебування людей в СІЗО є скорочення. Воно не є обвальним, тому що більшість людей, які на сьогодні утримуються в СІЗО, рахуються за судом, справи щодо них розглядаються в судах. За органами досудового слідства рахується менше 80 осіб із трошки більше тисячі, які перебувають на сьогодні в СІЗО», – додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...