• Головна
  • Депутатська комісія вже виявила ряд порушень на Водоканалі
15:18, 24 грудня 2012 р.

Депутатська комісія вже виявила ряд порушень на Водоканалі

Тимчасова депутатська комісія з вивчення стану систем централізованого комунального водопостачання та водовідведення, наявності очисних споруд у місті Львові виявила ряд порушень на Водоканалі. Про це розповів депутат Львівської міськради, голова комісії Андрій Яворський.

«Впродовж серпня-вересня 2012 року контрольно-ревізійне управління провело перевірку роботи водоканалу. За її результатами встановлено численні фінансові порушення на суму 7,445 млн. грн. Зокрема, виявлено порушення із проведенням господарських операцій на 523 тисячі гривень, з них недоотримання доходів 99 тисяч гривень, незаконні витрати 425 тисяч гривень. Інші фінансові порушення сягнули 6 мільйонів 871 тисяча гривень», – розповів він. 

Окрім того, комісія виявила махінації з документами, що тягнуть за собою значні збитки, значні втрати води, що обчислюються в десятки мільйонів гривень, невиконання регіональної угоди між ЛОДА, об’єднаннями роботодавців та профспілковими об’єднаннями Львівської області. Також виявила махінації з документами щодо дозволів на скиди стічних вод та конфлікт інтересів через суміщення керівником підприємства двох посад.

«Йдеться про дозвіл, який видав водоканал приватній структурі, в якому виявлено махінації. Адже дозвіл підписаний Степаном Пакіжем та Орестом Кузишином в терміни, коли вони ще не працювали на водоканалі. Таким чином виявлено намагання завдати збитків міському бюджету на майже 150 тисяч гривень», – зазначив Андрій Яворський.

Щодо виникнення смороду в місті, то А.Яворський припустив, що основною причиною є порушення правил приймання стічних вод від підприємств у систему міської каналізації.

Зазначимо, наразі це попередні висновки напрацювань тимчасової комісії. Комісію було створено ще в травні 2012 року, а остаточні результати депутати підіб’ють в травні 2013 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...