• Головна
  • Яка бруківка краща Магік чи Озон?
Новини компаній
13:00, 5 вересня 2019 р.

Яка бруківка краща Магік чи Озон?

Новини компаній

Кожен, хто оздоблював власне подвір’я, присадибну ділянку чи будь-яку іншу територію мав вирішити неабияку проблему – правильно вибрати покриття.

Бруківка – один із найпоширеніших сучасних матеріалів. Вона практична у використанні. Не залишає зайву вологу та значно менше псується, ніж інші види вуличного покриття. Завдяки гнучкості, зручності укладання та різноманітності кольорів і форм її використовують для оздоблення під'їзних чи садових доріжок, тротуарів тощо. Створити бездоганний вигляд і неймовірний дизайн можна як у класичному форматі, так і в сучасних стильних композиціях. Більшість виробників на ринку пропонує багато різноманітних варіантів бруківки. Сьогодні ми вирішили протестувати бруківку двох виробників бруківки на основні якісні параметри: Магік чи Озон.

Яка бруківка краща Магік чи Озон?, фото-1

Вибір бруківки: загальні вимоги

Вимоги до облаштування простору садової площадки, підїзної доріжки чи внутрішнього дворика в саду високі: вони мають виглядати сучасно, забезпечувати затишок і практичність, не псуватися та не вигорати при експлуатації. Відповідно, потрібно знати, яка бруківка найбільше підходить.

Обирайте бруківку при хорошому денному світлі та сухій погоді. Причина: при намоканні бетонні елементи змінюють свій колір, тому згодом ви можете бути задоволені вибором кольору. Якщо ви плануєте доставити бруківку додому, слід перевірити їх комплектність відразу після прибуття. Крім того, слід уважно вивчити, чи мають плити пошкодження. Інакше скарги, як правило, більше не приймаються. Важливо, щоб покриття було не ковзаючим. Інакше є ризик слизької поверхні в дощову та снігову погоду.

Бетонні вироби, які призначені для використання на пішохідних зонах не можуть використовуватися для доріг та під'їзних шляхів, оскільки мають значно нижчу товщину. При купівлі бруківки варто звертати увагу на маркування та відповідність діючим вимогам законодавства. Кожна плитка в упаковці має бути цілісною та однорідною за кольором.

Для бруківки важлива якість матеріалів, міцність цементного бетону та довговічність, а також розмірні відхилення тощо мають велике значення для задовільних характеристик блоків бруківки. Рекомендовано звертати увагу на товщину блоку та маркування бетону для різних областей застосування та специфікації для мощення, в яких матеріали, які використовуються для підготовки блоків, фізичні вимоги, методи фізичних випробувань, критерії відбору проб та критерії приймання продукції.

Яка бруківка краща Магік чи Озон?, фото-2

Озон: найважливіше

Компанія «Озон» працює на ринку з 1990 року. Продуктова лінія бренду складає бруківку різноманітних форм (понад 20 видів товарної продукції), бетонну галантерею, вібраційні машини, послуги з укладання бруківки та інше. Контроль над якістю продукції забезпечує власна лабораторія.

Компанія виготовляє бруківку методом вібропресування. Виробничі процеси повністю автоматизовані. Такий метод вважається міцним та довговічним.

Асортимент бруківки компанії «Озон» включає в себе:

  • Три типи поверхонь бруківки;
  • Кольоровий діапазон складає 10 кольорів;
  • Колор-мікс бетонних виробів із 9 відтінків;
  • 12 фактур поверхні.

Із класичних видів продукції виробник виготовляє бруківку: Старе місто, Трапеція, Мозаїка, Магма, Цегла Ретро, Квадрат Львівський, Ромб, Квадрат 15*15. Є також у переліку бруківка промислова, шляхетна, ексклюзивна та окремі бетонні елементи.

Увесь асортимент продукції має сертифікати відповідності UA 1.021.0002531-17, UA 1.021.0002529-17, UA 1.021.0002530-17. Виробник допускає, що серед продукції можуть бути бетонні вироби, які мають недоліки:

  • 1. У зовнішньому вигляді, з вапняковими «висолами» на своїй поверхні;
  • 2. З відхиленнями у кольорі: через різні відтінки сировини.
  • 3. Зміну кольору через процеси дозрівання продукції;
  • 4. Відділення окремих фрагментів елементів у бруківці (зразок «Савона»);
  • 5. Втрата кольору в результаті експлуатації продукції.

У виробництві бруківки компанія Озон використовує натуральну сировину. Кольори міск розподілені по поверхні унікальним способом, що дозволяє отримати багато варіацій: від яскравих смуг, до ліній та хаотичних плям. Або інший спосіб відображення кольорової палітри — плавний, менш помітний кольоровий перехід та відтінок поверхні, близький до результату поєднання всіх кольорів, що входять до певного виду. При цьому на бруківці великого формату буде більш чітким та помітним ефект різкого переходу відтінків. Поверхня дрібних елементів мощення матиме одноманітно забарвлення.

Гарантійний термін експлуатації 5 років. Проте, як стверджують ті, хто вже використовував продукцію, бруківка Озон починає змінювати колір вже через 2-3 роки.

Яка бруківка краща Магік чи Озон?, фото-3

Магік: найважливіше

Бруківка Магік з’явилася на ринку України ще у 1993 році. На 120 000 м2 виробничої площі щоденно виготовляють 11 000 м2 високоякісної бруківки. На старті компанія використовувала ручну працю для виготовлення бруківки та інших бетонних виробів. У 1997 році компанія запустила першу в Україні вібропресовану лінію німецького виробництва. Постійні інвестиції забезпечують регулярне оновлення виробничих ліній та асортименту продукції. За якістю, надійністю та відповідністю умовам сертифікації усіх видів бруківки та інших бетонних виробів стежить лабораторія компанії.

Компанія-виробник має у асортименті плитку для укладання: Бруківка львівська, Львівська гармонія, Римський камінь, Австрійська, Віденський камінь, Стара дорога. Це, приблизно, аналогічний класичний асортимент що і в компанії Озон. А також: Цегла Прямокутник, Квадрат, Гантель, Фалка, Решітка «Еко», Квадрат тактильний та інші бетонні вироби та малі архітектурні форми.

На сьогоднішній день виробнича потужність компанії складає 300 000 м2/місяць.

Для того, щоб зробити висновки про якість бетонних виробів Магік ми вирішили проаналізувати продукцію за фізико-технічними параметрами та їх відповідність українським і європейським вимогам.

Фізико-технічні параметри продукції виглядають наступним чином:

№ з/п

Параметри

Одиниці вимірювання

Показники якості згідно ДСТУ

Показники європейських норм EN 1338

Показники ФЕМ бруківки Магік

1

Міцність бетону при стисканні

клас бетону кг/см2

В25 - В35 300 - 400

не визначається

не менше В35 не менше 450

2

Міцність бетону при розколі (питоме руйнівне навантаження)

МПа Н/мм

не визначається

не менше 3,6 не менше 250

4,3 не менше 450

3

Водопоглинання бетону виробу

% за масою

менше 6

менше 6

не більше 4

4

Стирання лицевої поверхні бруківки чи бетонного виробу

г/см2 клас, мм

не більше 0,7

клас І, менше 20

0,32 - 0,40 клас І, менше 17

5

Морозостійкість бруківки чи бетонного виробу

марка морозостійкості кількість циклів морозозмін

F100 - F300 до 300

не визначається

F300 не менше 300

Як бачимо, за більшістю технологічних показників бруківка та бетонні вироби Магік не тільки відповідають українським законодавчим вимогам, а й європейським. Колір виробів стійкий та насичений впродовж тривалого періоду. Виробник дає гарантію на бруківку 25 років. Це значно більше, ніж може запропонувати Озон та інші аналогічні компанії в Україні. Така перспектива приваблює покупця.

Висновок

Бруківка Озон та Магік користується великою популярністю у покупців. Обидві компанії не один десяток років перебувають на ринку будівельно-оздоблювальних матеріалів та мають високі показники якості та відповідності. Разом з тим, є вагомі причини обирати продукцію Магік.

1. Значно більший термін експлуатації.

2. Стійке забарвлення.

3. Відповідність не тільки українським вимогам і стандартам, а і європейським.

Ми пропонуємо – ви обираєте!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Високі оцінки користувачів за Стиль викладу
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...