• Головна
  • Форум видавців у Львові 2019, - ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ
11:21, 17 вересня 2019 р.

Форум видавців у Львові 2019, - ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ

З 18 по 22 вересня у Львові відбудеться головний культурний фестиваль країни – 26 BookForum. На львів'ян та гостей міста чекає близько 700 подій: дискусії та перформанси, лекції й воркшопи, презентації книжок та автограф-сесії, концерти та кінопокази, публічні інтерв’ю, виставки, сценічні читання і ще безліч інтерактивів.

Журналістка 032.ua розповідає про безкоштовні події, що відбудуться у рамках фестивалю.

Фокус-програма "Приналежність"

Форум видавців у Львові 2019, - ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ, фото-1

Львів'ян та гостей міста запрошують на 8 дискусій і лекцій. Оксана Забужко, Вадим Карп’як, Борис Херсонський та Лариса Денисенко дискутуватимуть про те, хто і як користає з соціальної та моральної паніки. Мистецтво соціальної дії обговорюватимуть Ярослава Кравченко, Микола Княжицький, Аркадій Бабченко, Ольга Балашова, Олександра Коваль та Анастасія Платонова. Як через культурний переклад трансплантувати чужий досвід міркуватимуть Катерина Калитко, Сергій Жадан, Оксана Луцишина, Роксоляна Свято та Ян Ваґнер. Артем Чех, Ігор Померанцев, Дорж Бату, Андрій Курков та Войцех Яґельський дискутуватимуть про те, коли виникає довіра в спільнотах і як ми її втрачаємо.

Де? Кінотеатр "Коперник" (вул. Коперника вулиця, 9);

Коли? 19-21 вересня.

Тематичний кластер "Війна"

Форум видавців у Львові 2019, - ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ, фото-2

10 подій об’єднує тематичний кластер "Війна". Серед них – письменницька розмова про те, як переживають досвід війни; дискусія "Протидія російській пропаганді та щеплення від спроб переписати історію всередині країни", презентації книжок Володимира Рафєєнка, Романа Коваля, Артура Юркевича і Малхаза Джаджанідзе;  дискусія Ірени Карпи та Сергія Жадана про культуру як інструмент гібридної війни; розмова українських та польських репортерів і письменників про особливості висвітлення війни в сучасній літературі та художньому репортажі. 

Де? Готель "Ріус" (вул. Гнатюка вулиця, 12а) та Геокупо (пр. Свободи);

Коли? 19-20 вересня.

Медіакластер "Територія свободи: ЗМІ"

Форум видавців у Львові 2019, - ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ, фото-3

Понад 20 дискусій, лекцій, презентацій і воркшопів включає медіакластер "Територія свободи: ЗМІ". Про нові виклики реформи Суспільного дискутуватимуть 19 вересня. StopFake.org проведуть воркшоп з протидії фейкам у вашому смартфоні. У межах кластеру презентують книжку Олени Холоденко і Наталі Лигачової про журналістику Незалежної України.  Андрій Куликов проведе відкриту лекцію про жанр книжкового огляду у радіоетері. 

Де? Геокупо (пр. Свободи);

Коли? 19-21 вересня.

Комікси на 26 BookForum

Форум видавців у Львові 2019, - ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ, фото-4

Щонайменше 20 коміксів презентують в межах однойменного тематичного кластеру. На львів'ян та гостей міста чекає відеопрезентація одного з найвідоміших коміксів Франції, комікс-квестизустріч з автором графічних романів Брюно Дюамелем, знайомство із жанром манги, а також дискусія про те, чи потрібні комікси без супергероїв.    

Де? Книгарня "Книжковий Лев" (пр. Тараса Шевченка, 14);

Коли? 18-22 вересня.

Тематичний кластер "Освіта"

Форум видавців у Львові 2019, - ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ, фото-5

Тут дискутуватимуть про безбар’єрний доступ до освіти, презентують нову концепцію викладання зарубіжної літератури, відшукуватимуть причетних до захисту прав дитини, покажуть, як застосовувати настільні ігри у навчанні; з’ясовуватимуть, з кого починають інновації в освіті; розкажуть, як позбутися суржику. Вчителі отримають лайфхаки з інклюзивного навчання. Мовознавець Олександр Авраменко проведе майстер-клас для охочих успішно скласти ЗНО.  А український ПЕН презентує проект "Від Сковороди до сьогодення: 100 знакових творів українською мовою". 

Де? Готель "Львів" (пр. В’ячеслава Чорновола, 7);

Коли? 19-22 вересня.

Повна програма фестивалю ТУТ.

Нагадаємо, раніше 032.ua писав куди піти у Львові цього тижня за 0 гривень.

Джерело фото: Марія Шевців, google.com та соціальні мережі. 

Більше інформації про культурні події у Львові можна отримати у рубриці "Афіша" на сайті 032.ua. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #форум видавців #фестиваль #час читати #книги
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,90
39,95
EUR
42,97
43,05
PLN
9,92
9,96
Оголошення
live comments feed...