• Головна
  • У Львові стартувала виставка «Епоха Бориса Возницького»,
16:22, 21 грудня 2012 р.

У Львові стартувала виставка «Епоха Бориса Возницького»,

Виставка «Епоха Бориса Возницького», присвячена 50-річчю його праці на посаді директора Галереї мистецтв, відкрилася  вчора, 20 грудня, у приміщенні галереї.

Як зазначила куратор виставки, вчений секретар Львівської національної галереї мистецтв Наталія Маїк, відвідувачам намагались представити різні напрямки діяльності покійного Бориса Возницького і показати ті експонати, які, зазвичай, приховані від широкої публіки.

У виставкових залах галереї близько ста картин, скульптур, ікон. Все це Борис Возницький привіз зі своїх численних експедицій. Завдяки йому було заново відкрито світові українського скульптора Івана Георга Пінзеля.

За 50 років діяльності під керівництвом Возницького галерея відкрила 16 нових відділень та музеїв, було відроджено з руїн Золочівський і Олеський замки.

На виставці представлений також ряд творів, які досліджував Борис Возницький. Це, зокрема, ікона «Львівська Богоматір» та твори Франциска Олендзького.

Крім того, відвідувачі можуть побачити фото Бориса Возницького, на яких зафіксовані пам’ятні моменти експедицій і зустрічі з відомими людьми, президентами, секретарями Компартії, міністрами і депутатами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,94
42,99
PLN
9,92
9,95
Оголошення
live comments feed...