• Головна
  • "Іловайськ. 2014": як Львів вшановує пам'ять полеглих Героїв, - ФОТО
11:33, 29 серпня 2019 р.

"Іловайськ. 2014": як Львів вшановує пам'ять полеглих Героїв, - ФОТО

29 серпня, в Україні вперше офіційно відзначають День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Впровадження цієї дати анонсував президент Зеленський під час урочистостей на День Незалежності. Обрали дату не випадково, оскільки саме 29 серпня 2014 року на сході країни загинуло найбільше українських захисників. Символом пам'ятного дня стали соняхи, які не встигли зібрати з поля п'ять років тому, і серед яких загинуло 400 бійців.

Як повідомляє кореспондент сайту 032.ua, у Львові в День пам'яті захисників відбудеться низка урочистостей. Зокрема, зранку на Личаківському цвинтарі запалили лампадки біля могил загиблих Героїв та відбулася молитва.

За словами отця Андрія Корчагіна, аби не зрадити пам'ять про захисників України, кожен громадянин повинен піклуватися про ближніх та бути патріотом.

У Гарнізонному храмі відбулась Божественна Літургія за усіх захисників України, а на фасаді Ратуші вивісили банер "Іловайськ. 2014. Вічна слава Героям".

Окрім цього, на проспекті Свободи у Львові відкрили документальну фотовиставку, присвячену пам'яті полеглих у боях за Іловайськ. Свої роботи представляють четверо фотографів: Саша Глядєлов, Макс Дондюк, Макс Левін та Маркіян Лисейко, які були в Іловайську. Подивитись на фото можна будо до 20 години. 

До Дня пам’яті захисників України у сквері «На валах» також відкрили тематичну виставку, яка триватиме до 18 години.

Також о 16:00 на проспекті Свободи у Львові відбудеться молитва і вшанування усіх, хто загинув на фронті.

Фото: ЛМР і ЛОДА

Нагадаємо, напередодні Дня Незалежності України у Львові урочисто відкрили першу частину Меморіалу пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #вшанування #Герої
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...