• Головна
  • 5G змінить ваше життя – якщо у вас буде до нього доступ
Новини компаній
13:00, 15 серпня 2019 р.

5G змінить ваше життя – якщо у вас буде до нього доступ

Новини компаній
5G змінить ваше життя – якщо у вас буде до нього доступ, фото-1

Автономні машини. Робототехнічні операції. Зубні щітки, які виявляють, коли ви хворі. Це майбутнє, яке обіцяє 5G-технологія менше ніж через десятиліття; Інтернет-з'єднання будуть настільки швидкими, що вони підтримуватимуть абсолютно новий спосіб життя.

Тим часом усі підприємства, які потребують підключення до мережі, наприклад, ті, що працюють у сфері розваг, засобів масової інформації та електронної комерції, вже отримують переваги від швидших та надійніших мобільних служб передачі даних, підвищуючи ефективність та продуктивність. З часу впровадження 3G, а тепер і 4G-з'єднання, спостерігається стабільний і швидкий прогрес в індустрії онлайн-ігор та абсолютна зручність гри в Інтернеті. Такі сайти, як PokerStars, Activision, Blizzard та інші, скористалися як збільшенням доступності швидких бездротових мереж, так і зростанням популярності смартфонів.

Але 5G стосується не лише швидкості на смартфонах. Інші технології стануть можливими завдяки його здатності працювати з набагато більшою пропускною здатністю, дозволяючи датчикам, термостатам, автомобілям і роботам працювати разом у режимі реального часу.

Подумайте про це так: Якщо 3G - це шосе з двома смугами, а 4G – з шістьма, то 5G матиме 12 смуг. 5G оброблятиме значно більше трафіку та пропускної спроможності з нульовою затримкою, тобто, посилаючись на терміни негайного реагування на передачу даних, - дозволить автономним автомобілям обробляти всю інформацію, необхідну для прийняття рішень про життя чи смерть за мить. Галузь охорони здоров'я також отримає свої переваги, адже технологія 5G допоможе наступному поколінню телемедицини та роботизованих операцій. (Нещодавно хірург у Китаї здійснив трансплантацію печінки тварині, знаходячись за 30 миль від самої тварини, контролюючи роботизованою рукою, що працює на 5G. Ця ж процедура в мережі 4G збільшила б шанс на помилки).

5G змінить ваше життя – якщо у вас буде до нього доступ, фото-2

Ми вже досягли максимуму можливостей 4G і що наші телефони можуть з ним зробити, але 5G може запропонувати вхід у майбутнє. Однак провайдери мають пройти довгий шлях, перш ніж виконати цю обіцянку. 5G, що використовує подібне обладнання до 4G, працює на двох основних типах стільників: великі сайти з макростільниками, які можна встановити на вежах або на дахах (або заховати у підроблених кактусах і деревах), де вони зазвичай розміщуються у корпусах схожих на великі шафи і маленькі стільники розміром з коробку для піци, яка висить на стовпі ліхтаря, стіні або стелі всередині будівлі. Останній - це метод, який вже використовується в мережах 4G, але на 5G він перемістить деякі функції в хмару.

Врешті-решт, багато 5G комірок повинні бути ближче один до одного в областях, раніше охоплених одним стільником 4G. Однак, не всі 4G-стільники можна легко модернізувати. Деякі можуть бути модернізовані з меншою мірою оновлення програмного забезпечення, а інші, можливо, потрібно буде повністю замінити.

Навіть у тих районах, де 5G вже працює вийти в мережу може бути складно. Для початку вам знадобиться один з небагатьох дорогих, сумісних з 5G телефонів, наприклад, Samsung Galaxy S10 5G (коштує близько 1300 доларів) або 999 доларів LG V50 5G (999 доларів). Як повідомляється деякими тестери з Wall Street Journal і PCMag навіть ці телефони можуть перегріватися, коли пристрої досягають певної температури.

Коли більше пристроїв почне пропонувати 5G - і споживачі органічно перейдуть на ці нові моделі - ми, швидше за все, побачимо сплеск прийняття; мається на увазі якщо до цього часу мережі вже будуть працювати у більшості місць. До 2024 р. у мобільних проектах Ericsson планується більше половини підписок на мобільні пристрої, що працюватимуть на 5G у США. (Очікується, що Apple запустить iPhone 5G восени 2020 року).

5G змінить ваше життя – якщо у вас буде до нього доступ, фото-3

Очікується, що 5G матиме великий вплив на економіку, але як саме це буде виглядати, поки що невідомо. Зараз створення нових робочих місць - це все, що стосується розгортання мережі, наприклад, альпіністи на башти та техніки з обладнання, хоча не виключається, що ця технологія може створити зовсім нову економіку, як свого часу це зробив Інтернет.

5G може створити до 3 мільйонів нових робочих місць у різних галузях США, від розвитку розумного міста до робототехніки та продовольчих послуг, повідомляє Accenture. Але більшість проекцій навколо 5G "надмірно оптимістичні", оскільки поки що це лише більш швидка версія 4G. Існує доза реальності, до якої потрібно прийти, коли ми говоримо про 5G.

Україна є однією з 10 країн, які наразі займаються тестуванням мережі 5G. Як відомо, колишній Президент України, Петро Порошенко, підписав указ, в якому визначається графік запуску мережі п’ятого покоління в Україні в 2020 році. Проте, як зізнаються оператори мобільного зв’язку в Україні, запуск цієї технології може потребувати більше часу. До того ж, очікується, що 5G буде впроваджуватися там, де є готовність ринку, де буде запит від держави, промисловості, сільського господарства. Отже, пересічним громадянам доведеться почекати ще декілька років, перш ніж ця технологія стане їм доступною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...