• Головна
  • Вчора у Львові відкрили інформаційну табличку на Ратуші
09:26, 19 грудня 2012 р.

Вчора у Львові відкрили інформаційну табличку на Ратуші

Телеком-оператор «Київстар» та Львівська міська рада завершили реалізацію проекту «Туристичне ознакування Львова», що покликаний допомогти туристам більше дізнатися про історію архітектурних пам’яток Львова. У рамках проекту на визначних пам’ятках міста було встановлено 20 туристично-інформаційних таблиць єдиного зразка з короткою інформацією про пам’ятку українською та англійською мовами.  Вчораі, 18 грудня, відкрили табличку на міській Ратуші.

Перелік пам’яток, що пропонувався до маркування, визначала спеціальна робоча група, до складу якої входили міські фахівці туристичної галузі, львовознавці та представники влади. Серед об’єктів, що отримали нове інформативне маркування – ансамбль собору св. Юра, Львівський національний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької, музей Пінзеля, Львівська галерея мистецтв, палац Потоцьких, міська Ратуша, Личаківський цвинтар, будинки Львівського університету та Будинку Вчених, міський Арсенал та Порохова вежа, а також дві пам’ятки початку ХХ століття, що були реставровані коштом «Київстар» у 2007-2008 роках – Будинок з лицарями (вул. Валова, 11) та будинок книговидавців Губриновичів (вул. Беринди, 1).

«Проект «Туристичне ознакування Львова» є логічним продовженням системи міського туристичного ознакування, яка була реалізована в рамках проекту транскордонної співпраці «Створення туристично-інформаційної інфраструктури у Львові», - розповідає начальник управління туризму Львівської міськради Надія Радіоненко. -  Тоді були визначені основні туристично-привабливі об'єкти та встановлені вказівники, покликані зорієнтувати туриста в напрямку їх розташування об'єктів. Нові інформаційні таблиці, що встановлюються на об’єктах, стилістично відповідають існуючій системі ознакування – на них використовуються ті ж піктограми об’єктів, що на картах-схемах міста. Проект розраховано на туристів, що знайомляться зі Львовом самостійно. Окрім того, таблиці допоможуть львів'янам дізнатись більше про історичні пам'ятки свого міста».

«Ми в «Київстар» підтримали пропозицію влади Львова та долучилися до реалізації проекту «Туристичне ознакування Львова», аби допомогти не тільки численним гостям міста, а й львів’янам більше дізнатися про історію архітектурних перлин нашого міста,– говорить Віктор Гальчинський, менеджер зі зв’язків з громадськістю Львівської філії «Київстар».– Сподіваємося, що наш спільний проект допоможе більше дізнатися про цікаві моменти історії пам’яток, які формують історичне обличчя Львова, а також стане чудовим подарунком місту, яке ми любимо».

Нагадаємо, проект «Туристичне ознакування Львова» здійснювалася за спільною ініціативою «Київстар» та управління туризму Львівської міської ради, підтриманою та затвердженою рішенням Львівського міськвиконкому. Він є продовженням роботи з туристичного ознакування міста, що стартувала у 2009 році проектом «Створення туристично-інформаційної інфраструктури Львова», який був здійснений у рамках Програми добросусідства TACIS «Польща-Білорусь-Україна».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...