• Головна
  • Тепер законно підходити до курців і просити викинути сигарету - Оробець
15:53, 18 грудня 2012 р.

Тепер законно підходити до курців і просити викинути сигарету - Оробець

Закон про заборону куріння в громадських місцях, дає право не курцям підходити до людей на вулиці і на абсолютно законних підставах вимагати кинути сигарету.

Про це заявила одна з авторів закону про заборону куріння, нардеп від ГО «Батьківщина» Леся Оробець на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

За її словами, закон про заборону куріння - це норма, яка дозволяє людям боротися за свої права.

«Якщо ще півроку тому ви б зробили 100-кілограмовий дядькові зауваження, щоб він перестав курити поруч з вами або вашою дитиною, то чоловік послав би вас - і був би правий. Зараз рацію ви, роблячи таке зауваження. І якщо раніше вам зі скромності або по причині виховання вам не вистачало мужності зробити таке зауваження, будьте ласкаві, вже з сьогоднішнього дня почніть таку практику. Право, справедливість і законодавство на вашому боці », - зазначила Л. Оробець.

Вона також нагадала, що закон про заборону куріння отримав величезну підтримку в суспільстві. За результатами опитувань, майже 85% населення, з них більше 50% курців, підтримали цей закон саме в нинішній редакції. Тобто навіть люди, які курять. Розуміють, що не варто сидіти в приміщенні та курити, гублячи здоров'я некурящих людей.

«Окрему подяку ми вже відчули від рестораторів, офіціантів, барменів - людей, які постійно працювали в задимлених приміщеннях, і для яких вступ закону в силу - і фігурально, і буквально є ковтком свіжого повітря», - заявила нардеп.

У той же час заступник глави Держінспекції з питань захисту прав споживачів Ольга Соколова зазначила, що в ресторанах, барах і нічних клубах з приводу порушення закону відвідувачами можна звертатися безпосередньо до керівництва закладів, а що стосується зупинок та інших відкритих громадських місць, там протоколи про порушення повинні складати правоохоронці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,36
39,43
EUR
42,87
43,00
PLN
9,91
9,95
Оголошення
live comments feed...