• Головна
  • До Дня Незалежності в закинутому храмі біля Львова влаштують концерт, - ПРОГРАМА, ВІДЕО
16:22, 10 серпня 2019 р.

До Дня Незалежності в закинутому храмі біля Львова влаштують концерт, - ПРОГРАМА, ВІДЕО

До Дня Незалежності України, 23 та 24 серпня, у Годовиці влаштують масштабний мистецький проект “Пінзель. Ukrainian Live у Годовиці”.

Про це повідомляє кореспондент 032.ua.

Таким заходом небайдужі намагаються привернути увагу до напівзруйнованого храму Усіх Святих неподалік Львова, де творив Йоган Георг Пінзель. Сьогодні будівля перебуває в занедбаному стані, храм залишився без даху та склепінь, а з кожним днем його все більше руйнують дощі та вітер.

В рамках мистецького проекту “Пінзель. Ukrainian Live у Годовиці” відвідувачі зможуть подивитися на виставку картин “Натхненні Пінзелем”, відвідати мистецький лекторій, органний зал, а також мистецький нетворкінг та арт-пікнік. Крім того, гості дійства побачать сушку фотографій та зможуть насолодитися заходом сонця біля озера під живу музику.

Програма:

До 28 дня народження України, 24 серпня о 19:30 біля напівзруйнованої покинутої церкви Усіх Святих у Годовиці відбудеться концерт симфонічної музики від Ukrainian Festival Orchestra (UFO).

Відтак, в рамках фестивалю звучатиме світова прем’єра Другої симфонії Павла Сениці, яка понад 100 років була закрита в архівах. Також відвідувачі зможуть почути майстерну гру київського піаніста Сергія Ковальова, який сумісно з оркестром виконаєФортепіанний концерт Фа дієз мінор Станіслава Людкевича. До концерту долучиться й соліст Львівського органного залу Дмитро Микитин, який гратиме на фортепіано разом з оркестром Романа Сімовича. Справжньою родзинкою музичного дійства буде скрипаль зі США Орест Смовж, який потішить вуха слухачів виконанням Поеми-концерту Євгена Станковича для скрипки з оркестром. А ще прозвучать фрагменти з балету “Хустка Довбуша” іншого львівського класика - Анатолія Кос-Анатольського.

Довідково: Колишній храм Усіх Святих – пам'ятка архітектури XVIII століття, виконаний в стилі бароко у селі Годовиця, що неподалік Львова. Будівництво цієї церкви тривало протягом семи років — з 1751 до 1758 рр. Храм Усіх Святих — перша робота архітектора Бернарда Меретина, а над різьбленим декором працював скульптор Йоган Георг Пінзель. Проте у 1974 році у храмі сталася пожежа, внаслідок якої вигорів весь дах та невдовзі завалився. До сьогодні храм залишається в аварійному стані.

Ось уривок з твору, який музиканти планують виконувати в стінах костелу в Годовиці:

Читайте також: “Золоті яблука” Івони Лобан, або Як львів’янка разом з Пінзелем рятує храм у Годовиці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua #Пінзель
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,97
EUR
43,04
43,10
PLN
9,93
9,97
Оголошення
live comments feed...