• Головна
  • Хитрий львів’янин запатентував звичайний вішак, чим створив купу проблем
08:30, 17 грудня 2012 р.

Хитрий львів’янин запатентував звичайний вішак, чим створив купу проблем

Мешканець Львова Віталій Голєв запатентував у цьому році звичайний вішак для одягу. Тепер імпортери, які з одягом завозять таку продукцію в Україну, зіткнулись з вимогою платити роялті за "інтелектуальну власність".

Промисловий зразок "вішак для одягу" N22682 був зареєстрований в Укрпатенті 25 січня 2012. Зразок включає в себе два види дерев'яних вішалок - з горизонтальною перегородкою і без неї, пише "Комерсант-Україна".

Однак, судячи з усього, документ про реєстрацію було подано на митницю відносно недавно, оскільки імпортери до 30 листопада жодних проблем з їх ввезенням не мали. Тепер же на кордоні їм заявляють, що не можуть пропустити цей товар, оскільки треба дозвіл правовласника патенту.

Компанії наразі відмовляються платити роялті і будуть оскаржувати реєстрацію патенту в суді, оскільки запатентований зразок не відповідає критеріям патентоспроможності, так як сукупність суттєвих ознак дерев'яного вішака була загальнодоступною до того, як була подана заявка на реєстрацію промислового зразка в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...