Суботня розмова
10:18, 15 грудня 2012 р.

Зима застала Львів зненацька

Суботня розмова

Як не крути, але Львівщина виявилась неготовою до снігопадів. Тиждень комунальні служби борються зі снігом, але він все падає і падає. Сніг не дає спокою українцям уже майже тиждень. Зафіксовано сотні обвалів дерев, ДТП та травмувань перехожих.

Через раптовий снігопад значно додалося клієнтів на станціях техобслуговування на Львівщині. Автомобілісти кинулися міняти гуму й ремонтувати пошкоджені через ожеледицю автомобілі. 

Постраждали від негоди і маршрутки

У Львівській області зіткнулися легковий автомобіль «Фольксваген Кадді» з маршрутним автобусом «Богдан». Автобус рухався за маршрутом «Львів – Середкевичі». Аварія сталась 9 грудня у смт. Куликів Жовківського району.

Про це повідомляє Головне управління з питань НС Львівської ОДА.

Внаслідок ДТП загиблих та травмованих немає. Транспортні засоби отримали незначні ушкодження.

Обставини ДТП встановлюються.

Зима застала Львів зненацька, фото-1

 А 7 грудня близько 9.00 неподалік с. Перекалки Кам’янка-Бузького району з’їхав з дороги та перекинувся у кювет рейсовий автобус «Еталон» із 30-ма пасажирами. Автобус рухався за маршрутом «Добротвір-Львів».

«За попередніми даними, в аварії травмовано 5 людей, загиблих немає». - повідомили у прес-центрі МНС України. 

Всі постраждалі госпіталізовані. Стан здоров'я 4 громадян середнього ступеня важкості, одного – важкий.

На місце події виїжджали співробітники МНС. За допомогою аварійно-рятувального спорядження вони витягли 1 людину з деформованого автобуса і передали медикам.

А вчора, близько 21.00 у Львові на вул. Івана Франка зіткнулися два автобуси. Про це повідомили очевидці події.

За словами очевидців, на перехресті вулиць Франка – Зелена один з автобусів різко загальмував, щоб пропустити пішохода. У цей час у нього в’їхав інший автобус, який рухався за ним. Зокрема, зіштовхнулися автобуси 3а та 5а.

Рух транспорту на цій ділянці було заблоковано. 

Люди гинуть від морозу

В Україні станом на 8 ранку 14 грудня від переохолодження та обморожень постраждало 22 людини, з них 6 — на смерть.

Зима застала Львів зненацька, фото-2

 Як повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров’я, за оперативними даними Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ України, загальна кількість постраждалих — 22 особи, із них — 18 госпіталізовані, 6 — загинули прямо на вулиці. Так, згідно з даними МОЗ, два смертельні випадки зафіксовано у Волинській області, по одному — у Закарпатській, Львівській, Сумській та Чернівецькій областях.

Так, 5 випадків переохолодження або обмороження зафіксовано у Львівській області, по 2 випадки — у Волинській, Запорізькій, Івано-Франківській, Луганській, Одеській та Тернопільській областях, 3 випадки в Тернопільській області та по одному — в Житомирській і Закарпатській областях.

Нагадаємо, станом на ранок 13 грудня в Україні зареєстровано 9 громадян, які постраждали від переохолодження та обморожень. Ще один — смертельний.

У зв’язку із суттєвим похолоданням, актуальним постає питання забезпечення якісними соціальними послугами безхатченків. Так, вже кілька років у Львові функціонує Центр обліку та нічного перебування бездомних, який є бюджетною установою управління соціального захисту Львівської міської ради.

«Людина, яка не має де жити, може прийти сюди в Центр на вулицю Кирилівську, переночувати, отримати зранку теплий чай, страву. Зазвичай бездомні на день тут не залишаються. Утім, в разі сильних холодів ці обмеження буде знято, і можна буде перебувати в Центрі також впродовж дня», - наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян надає різні види соціальних послуг громадянам, які опинились на «вулиці», зокрема: веде первинний облік бездомних громадян, видає посвідчення про взяття на облік і тимчасову прописку, сприяє реєстрації переважного місцезнаходження, здійснює соціальне патрулювання, надає інформаційні, правові та консультаційні послуги, сприяє у відновленні документів, майнових і житлових прав.

Станом на 08 год. ранку сьогоднішнього дня в лікувальні заклади Львівщини через переохолодження потрапили 5 людей, одна людина померла.

Евакуатори знову працюють

У Львові відновили роботу евакуаторів, аби очистити місто від снігу. Мова йде про ті місця на дорогах, де водії припарковують своїх «залізних коней». 

Садовий повідомив, що в неділю 9 грудня впродовж трьох годин був заблокований рух трамваю №2, тому що на вул. Чупринки хтось поставив свою машину на трамвайну колію.

«Як ви знаєте, тимчасово було припинено рух евакуаторів, і фактично три години весь маршрут №2 був неробочий. Усі трамваї стали один за одним, – зазначив міський голова. – ДАІ відповідно спрацювала, склала свій протокол, змогла відтягнути машину».

Таких випадків, зі слів Садового, у місті є дуже багато.

«Хто має зараз нести відповідальність за те, що три години не працював маршрут «двійки»? Ця громадська організація, яка звернулася в суд, щоб евакуатори не працювали? Тобто всі ж будуть говорити, що влада погано працює, тому що не забезпечили, – заявив Садовий. – Комусь не сподобалося, що забирають машини багатіїв, мерседеси, і звернулися в суд, а в результаті всі прості люди, які користуються громадським транспортом, постраждали».

Також він звернувся до мешканців міста, які користуються автотранспортом: «Ви, будь ласка, слідкуйте, де ви паркуєте свою машину. Якщо паркуєте на тій території, де має працювати техніка для прибирання снігу, чи ставите свою машину на колії електротранспорту, ви робите дуже велику проблему для всіх громадян міста. Тому що, звичайно, закон вас також охороняє, але ви повинні розуміти, що тисячі людей можуть мати у зв’язку з тим проблеми».

Таких випадків, зі слів Садового, у місті є дуже багато.

« Якщо на магістральній вулиці стоятимуть машини, техніці доведеться об’їжджати, і залишиться неприбране місце, яке в майбутньому створюватиме перешкоди для руху. З грудня евакуатори працюють. Тому я хочу попросити мешканців, щоб не залишали машини на магістральних вулицях і намагались у сильні снігопади не їхати в центральну частину міста, користуватись громадським транспортом», – повідомив в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Володимир Олійник.

Зима застала Львів зненацька, фото-3

 Цього тижня у  місті працювало два евакуатори.

«Вони переміщують автомобілі в місце, де вони не будуть заважати прибиранню. Якщо поблизу такого місця немає, то машину завозять на майданчик на вул. Городоцькій, 185, проте за переміщення автомобіля не потрібно платити та його повернення теж безоплатне», – зазначив директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза.

Нагадаємо, ухвалою Галицького районного суду м. Львова від 26 листопада 2012 р. було зупинено дію рішення виконавчого комітету, яким затверджено «Положення про порядок переміщення транспортних засобів для забезпечення нормального функціонування та життєдіяльності у м. Львові».

Дороги, мої дороги…

130 машин повністю готові до прибирання в місті Львові в зимовий період, якщо виникатимуть екстремальні ситуації.

Про це  на брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Міський голова розповів, що піскосуміш для підсипання є, пальне для машин також, а на частині машин встановлено систему GPS, щоб знати, де вони перебувають і прибирають.

Зима застала Львів зненацька, фото-4

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,20
39,40
EUR
42,65
42,90
PLN
9,82
9,90
Оголошення
live comments feed...