11:30, 14 грудня 2012 р.

У парламенті знову бійки

У Верховній Раді відбулася сутичка між опозиційними та провладними депутатами.

Перед цим 242 депутати проголосували за перехід до обговорення кандидатур на посаду спікера.

Опозиціонери побачили, що деякі депутати від провладної більшості не голосували особисто, і почали вимагати особистого голосування.

Не зважаючи на це головуючий на засідання регіонал Олександр Єфремов надав слово кандидату на посаду спікера від Партії регіонів Володимиру Рибаку.

Під час цього опозиціонери пішли на штурм президії Верховної Ради, а регіонали намагалися їм завадити. У залі спалахнула бійка. Станом на 10:20 Єфремов оголосив перерву.

Як повідомляє кореспондент "Української правди", бійка почалася після того, як Олександра Кужель намагалася вихопити у одного з регіоналів другу картку, якою він голосував. Коли регіонал відмовився віддавати картку, опозиція кинулася блокувати трибуну.

Бійка була дуже жорстокою. Коли депутат від "Батьківщини" Олег Медуниця впав біля трибуни, регіонали, в тому числі Вадим Колесніченко, штовхали його ногами і не давали встати. Деякі депутати так душили один одного, що їх обличчя ставали багряними.

У протистоянні брали участь лідери фракцій, в тому числі, Олег Тягнибок та Арсеній Яценюк. Віталій Кличко не брав участі у протистоянні. Після оголошення перерви, близько 30 регіоналів залишаються біля трибуни. Зокрема, Ельбрус Тедеєв, який викидає сміття під трибуну, Владислав Лук'янов, Олег Царьов і Микола Левченко.

ВІідео тут http://www.youtube.com/watch?v=OV_M5vttm_s&feature=player_embedded

Станом 10:40 свободівці Ігор Мірошниченко, Андрій Іллєнко, Андрій Мохник спокійно стоять в іншому кінці залу.

Відео тут http://www.youtube.com/watch?v=Q_romgfC508

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...