• Головна
  • ТОП-5 петицій львів’ян, які підтримало місто
09:26, 20 липня 2019 р.

ТОП-5 петицій львів’ян, які підтримало місто

032.ua зібрав добірку петицій, які після необхідної кількості підписів від містян підтримали й депутати міської ради. Пропонуємо петиції, що були зареєстровані у Львові цього року, і які мають реалізувати. 

Міський метрополітен

ТОП-5 петицій львів’ян, які підтримало місто, фото-1

Фото умовне

11-го липня, на сесії ЛМР депутати підтримали петицію про відновлення проекту міського метро. Петицію з проханням "розморозити" проект львівського метрополітену зареєстрував наприкінці травня Василь Лозовий. 

Необхідність реалізації такої ідеї автор пояснив перевантаженістю Львова заторами та великою кількістю громадського й приватного транспорту у місті.

Більше про петицію ТУТ

Читайте також: Як у Львові курсують трамваї та тролейбуси, - РОЗКЛАД РУХУ

Обрізка дерев

ТОП-5 петицій львів’ян, які підтримало місто, фото-2

16-го квітня громадські активісти у Львові зареєстрували петицію проти варварської обрізки дерев, яка менш ніж за добу набрала необхідні 500 підписів. Ініціатори петиції вимагали змінити підходи до догляду за міськими деревами. Як пропонують вдосконалити послуги з санітарної обрізки читайте ТУТ.

Згодом мер Львова Андрій Садовий заборонив тимчасово обрізати дерева у місті.  Він доручив напрацювати склад робочої групи, яка б займалась врегулюванням питання обрізки дерев. Сюди повинні увійти громадські активісти й представники міжнародних інституцій, зокрема — GIZ.

Паркова зона між вулицями Липинського та Лінкольна

ТОП-5 петицій львів’ян, які підтримало місто, фото-3

Фото умовне

23 квітня на порталі Єдиної системи місцевих петицій Роман Борсенко зареєстрував електронну петицію «Про створення паркової зони між вулицями В. Липинського та А. Лінкольна». Менш, ніж за місяць петиція набрала необхідних 500 голосів на підтримку, відтак, під час засідання сесії Львівської міської ради, 20 червня, її розглянули та підтримали дупутати. Таким чином у місті підготують дорожню карту щодо вирішення порушених у петиції питань.

Нагадаємо, автор петиції вимагає від міста впорядкувати захаращене русло річки Полтви і не допустити подальшої забудови у цьому місці шляхом створення скверу імені І. Миколайчука між вулицями Липинського, Лінкольна та Миколайчука, де ще наприкінці 2017 року Львівська міська рада дозволила змінити цільове призначення ділянки та збудувати чергову багатоповерхівку. 

Детальніше за посиланням

Облаштування парку Архангела Михаїла

ТОП-5 петицій львів’ян, які підтримало місто, фото-4

11 липня  під час засідання сесії Львівської міської ради депутати розглянули та підтримали петицію про облаштування парку Архангела Михаїла поблизу автовокзалу. 

Нагадаємо, 21 червня ця петиція набрала необхідних 500 голосів від львів’ян. Авторка петиції - Юлія Брик.

«Парк Архангела Михаїла перебуває у занедбаному стані: відсутні пішохідні доріжки, лавки, смітники, освітлення, дерева і кущі потребують розчистки і догляду», — йдеться у тексті петиції.

За цю ухвалу проголосувало 35 депутатів. Вітак, місто має розробити дорожню карту для реалізації петиції та презентувати її на одному з наступних пленарних засідань.

Реконструкція колектора на Торф’яній

ТОП-5 петицій львів’ян, які підтримало місто, фото-5

Фото умовне

11 липня сесія міської ради Львова підтримала петицію про реконструкцію каналізаційного колектора, що проходить на вул. Торф’яній, вул. Замарстинівській та пр. Чорновола».

Згідно з прийнятою ухвалою, департамент житлового господарства та інфраструктури до наступного пленарного засідання має підготувати дорожню карту щодо вирішення питань, порушених електронною петицією. Йдеться, зокрема, про підтоплення будинків у районі, де розміщений колектор, через надлишок стоків та опадів, а також провалів самого колектора. 

Читайте також: Де у Львові покататися на атракціонах, - ПЕРЕЛІК, ЦІНИ

Нагадаємо, Єдина система місцевих петицій як інструмент громадського впливу з’явилася в Україні у 2016 році. За цей час сервіс набрав особливої популярності серед мешканців Львова.

Раніше 032.ua публікував поради про те, як правильно купити квартиру у Львові і на що звертати увагу при купівлі житла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #петиції
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...