• Головна
  • У 2013 році на на Личаківському цвинтарі пройдуть реставрації
10:01, 13 грудня 2012 р.

У 2013 році на на Личаківському цвинтарі пройдуть реставрації

«У наступному році на Личаківському цвинтарі планується відреставрувати 10 надгробків, в тому числі в рамках українсько-польського проекту памятники на могилах Гощинського Северина, Кулачковського Ярослава, сім'ї Крувчинських, Понінської Марії-Анни, Тварецького Леона, сім'ї Жуковських». -  розповів директор ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар» Михайло Нагай

Буде встановлено 4 надмогильні пам’ятники на забутих могилах відомих особистостей: Лазаревського Гліба - правника, літературознавця, одного з прокурорів Найвищого суду УНР, Черкавського Михайла - одного із засновників і заступника голови УНДО, національно-політичного діяча Волині, Сарницького Климента - українського греко-католицького діяча, протоархімандрита чину св. Василія Великого УГКЦ, ігумена монастиря св. Онуфрія у Львові, Олеськіва Йосипа - професора агрономії, одного з організаторів української еміграції до Канади, члена товариства «Просвіта».

Планується встановити  та вирівняти близько 30 пам'ятників, які перебувають в аварійному стані.

Також заплановано встановити 8-10 лавок для відпочинку, розпочати викладання алеї з базальтової бруківки в старій частині цвинтаря, відремонтувати вхідну браму з боку вул. Черемшини і прилеглу огорожу (брама Австрійського військового кладовища періоду І світової війни), встановлення стенду з планом території музею з двомовним текстом (англійською і українською мовами), встановлення пам'ятного знаку на полі №85 в пам'ять про Січових Стрільців та воїнів УГА, що були поховані на цій території, видання туристичного путівника «Проходи по Личакову».

Загалом, очікується, що у 2013 році музей відвідає близько 158 тис. туристів.

У 2012 році Личаківський цвинтар відвідало142 тис туристів. В рамках українсько-польського проекту відреставровано 6 пам'ятників на могилах Яблуновського Антонія, родини Ланц, Любіч-Потоцького Мечислава, Свєнціцьких Іларіона і Віри, родини Вігль, родини Красуцьких). Встановлено та вирівняно 12 пам'ятників, які перебували в аварійному стані. Проведено поточний ремонт пам'ятної стіни, яка була встановлена на честь відкриття українсько-польських військових меморіалів у 2005 році. Відкрито пам'ятник «Пластунам, що не зломили своїх присяг» на полі №83 Личаківського цвинтаря. Видано чотиримовну карту-схему «Личаківський некрополь».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...