• Головна
  • Львівянин вперше в історії України отримав Всесвітній Оскар Фольклору.
09:30, 13 грудня 2012 р.

Львівянин вперше в історії України отримав Всесвітній Оскар Фольклору.

На початку грудня в м. Гімарайш (Португалія) відбулася урочиста церемонія вручення  Всесвітнього Оскару Фольклору. Народний артист України Зенон Колобич, художній керівник  та головний балетмейстер  Народного ансамблю танцю "Горицвіт"вперше в історії України отримав цю премію.

 Всього було вручено 10 статуеток тим, хто не словами, а справжнім ділом підтвердили відданість фольклору. Одним із перших в списку – член ради IGF, Народний артист України Зенон Колобич, який став першим та єдиним представником з України за історію, що отримав таку престижну нагороду.

Львівянин вперше в історії України отримав Всесвітній Оскар Фольклору., фото-1

 «Я хотів би подякувати усім львів’янам, які щиро ставились до нашого ансамблю  і підтримку яких я відчував усі ці 37 років. Я гадаю, що це не премія присуджена  Зенону Колобичу, а премія, яка присуджена нашому чарівному місту, в яке ми всі закохані, яке ми всі любимо. Я сердечно вдячний за те, що нашу працю та внески у розвиток  і збереження фольклорних традицій оцінили так високо. Кожна нагорода стимулює мене до нових перемог, творчих планів і дає мені наснагу на подальшу працю. Я представляю на сьогоднішній день інтереси Україну в раді IGF. Це велика честь і на майбутнє ми будемо робити усе, щоб підібрати достойного представника, який би міг наступного року отримати цю високу нагороду», - розповідає Зенон Колобич. 

«Премія вручається за значний внесок та зусилля щодо збереження культурної нематеріальної та етнографічної спадщини, дорогоцінного надбання народів світу їх історії та самобутності. Виражаємо високу повагу та широке визнання, безмежну вдячність та захоплення», - зазначає президент асоціації IGF Дорел Косма.

Румунія

Румунія

 Коротка довідка:

Ансамбль народного танцю “Горицвіт” створений у 1975 році при Львівському медичному інституті. Засновник, головний балетмейстер та художній керівник - Народний артист України Зенон Колобич. Учасниками ансамблю є студенти медичного університету, лаборанти, лікарі, а також молодь з інших навчальних закладів.                                                            

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,84
39,87
EUR
42,84
42,89
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...