• Головна
  • Як вибрати стиглий кавун: ТОП-10 порад
17:02, 27 липня 2019 р.

Як вибрати стиглий кавун: ТОП-10 порад

Як вибрати стиглий кавун: ТОП-10 порад

Однією з причин чому українці люблять літо  це сезон кавунів. Проте обрати смачний та стиглий кавун – завдання не з легких, адже поки його не розріжеш, не дізнаєшся, який в нього смак. Проте ризик купити несмачний кавун можна зменшити до мінімуму.

 Сайт 032.ua зібрав для вас кілька підказок, які допоможуть обрати найсмачніший кавун.

Коли можна купувати кавун? 

Краще всього купувати кавун в кінці літа та осінню. В Україні, якщо ви хочете купити кавун стиглий та вирощений в природних умовах, то робити це скоріше ніж половина серпня не варто. У першій половині липня продають тепличні баштанні з нітратами та барвниками.

Якого розміру має бути кавун? 

Вибираючи кавун не варто дивитися на його розмір, адже найсмачніші кавуни зазвичай середньої величини, які важать від п’яти до семи кілограмів. Купуючи великий кавун ризикуєте отруїтися через надлишок добрив.

Читайте також: 5 памʼятників у Львові, які ви могли не бачити

Якого кольору має бути кавун? 

Колір кавуна має бути контрастним. А світлі та темні смуги повинні бути максимально чітко позначені. Що цікаво чим темніші смуги, тим ягода містить більше поживних речовин.

Яким має бути хвостик? 

Дивіться, щоб хвостик кавуна не був відірваним. Занадто сухий хвостик кавуна свідчить проте, що кавун привезли з баштану багато тижнів тому, проте такий хвостик міг стати і після того, як його “насильно” відрізали і він висох “в дорозі”. Саме тому варто дивитися на місце його переходу в кавун. Хвостик проростає з так званого "ґудзика". Краї цього ґудзика мають бути сухими. А от мокрий зелений хвіст означає, що кавун недозрілий.

Якою має бути кірка кавуна? 

У хорошого кавуна кірка має бути тверда. У стиглому кавуні не можна відкололти кірку нігтем. А якщо кірка волога і коричнева - це ознака того що він перестиг.

Який звук має бути від кавуна?  

Стиглий кавун має резонувати, тому що м'якоть дозрілого плоду має мікропорожнечі. Також перевірити кавун можна наступним чином: покладіть плід на долоню лівої руки, а правою рукою стукають його у бік. Він повинен віддаватися в лівій руці.

"Хлопчик" чи "дівчинка"? 

Кавуни поділяють на "хлопчиків" та "дівчаток". "Дівчаток" вважають смачнішими, адже вони солодші та мають менше кісточок. Щоб розпізнати  "хлопчиків" потрібно глянути на низ, він має бути опуклий, а кружечок на ньому маленький. У "дівчаток" низ більш плаский, а кружечок широкий.

Якого кольору має бути пляма на кавуні? 

У тому місці, де кавун контактував з землею (утворюється, якщо кавун встиг дозріти на грядці) має бути пляма насичено-жовтого кольору, або, ще краще, темно-оранжевого, але не біла.

Чи тоне кавун?

Ще один спосіб перевірити кавун на стиглість це ‒ кинути його у воду, якщо він спливе, то плід вже стиглий.

Чи мають бути жилки в м'якоті? 

Однорідна м’якоть ознака смачного кавуна. Жовтуваті жилки можуть свідчити про не найкращу якість ягоди.

Читайте також: Де у Львові пройти лікування від нарко- та алкозалежності, - ІНТЕРАКТИВНА МАПА

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032 #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...