• Головна
  • Як нова поліція змінила Львів за останні чотири роки: згадуємо ключові моменти
09:02, 4 липня 2019 р.

Як нова поліція змінила Львів за останні чотири роки: згадуємо ключові моменти

4 липня у Львові та усіх містах країни відзначили четверту річницю з моменту створення Національної поліції України та, зокрема, патрульної поліції.

І поки у місті тривають урочистості та нагородження відзнаками правоохоронців за участь в антитерористичній операції та бездоганну роботу, кореспондент сайту 032.ua пропонує читачам згадати, що змінилося для мешканців та поліцейських Львова за ці 4 роки.

Вирішили добудувати офіс поліції на Стрийській

Як нова поліція змінила Львів за останні чотири роки: згадуємо ключові моменти, фото-1

У березні 2019 року стало відомо, що на вулиці Стрийській таки добудуть офіс для львівських правоохоронців, "скелет" якого не могли завершити упродовж чотирьох років. У цьому місці облаштують Адміністративний центр швидкого реагування поліції, а реалізувати будівництво мають у рамках програми транскордонного співробітництва  "Польща – Білорусь – Україна 2014-2020". Загальний бюджет проекту становить 6 мільйонів євро.

З'явився велопатруль

Як нова поліція змінила Львів за останні чотири роки: згадуємо ключові моменти, фото-2

У травні 2018 року у Львові запровадили велопатруль: інспектори змогли патрулювати місто не лише пішки та на автомобілях, але й на двоколісному транспорті. Свою ефективність копи на роверах довели у перші ж дні роботи, коли допомогли заблукалому туристу та спіймали водія, що порушив ПДР.

Копам видали нові службові автомобілі

Як нова поліція змінила Львів за останні чотири роки: згадуємо ключові моменти, фото-3

Останніми роками у поліції нарешті взялися оновлювати службовий автопарк. Так, торік  поліцейські Львівщини отримали ключі від 19 нових автомобілів, 14 з яких закріпили за групами реагування у районах області, а решту 5 - за Львовом. Марки автомобілів, які отримали правоохоронці – це «SkodaRapid», «RenaultDuster», «FordTransit», «FiatDoblo». Окрім нових 19 спецавтівок, поліцейські отримали також один автобус «Ataman» для перевезення особового складу. Слід зазначити, що питання нових автомобілів стоїть у поліції дуже гостро. Як раніше писав 032.ua, близько половини автопарку у патрульних Львівщини - у неробочому стані.

Поліцейські тепер їздять і на мотоциклах

Як нова поліція змінила Львів за останні чотири роки: згадуємо ключові моменти, фото-4

Торік в українській столиці з'явився перший мотопатруль: основним їхнім завданням є оперативний доїзд до тих місць, куди не може заїхати службовий автомобіль. Невдовзі копи на мотоциклах мають курсувати і Львовом, для якого видали 5 одиниць такого двоколісного транспорту та уже провели інструктаж серед службовців.

Встановили радари з вимірювання швидкості

Як нова поліція змінила Львів за останні чотири роки: згадуємо ключові моменти, фото-5

В Україні також почали більш прискіпливо ставитись до безпеки на дорогах, зокрема, з жовтня минулого року патрульні почали використовувати присторії вимірювання швидкості TruCAM у місцях найбільшої концентрації ДТП. З того моменту правоохоронці склали більше 140 тисяч постанов за перевищення швидкості на водіїв. На Львівщині такі радари вперше почали використовувати на трасах М-10 Львів - Краковець (Західний обхід Львова), М-06 Київ - Чоп, М-09 Львів - Рава-Руська, М-11 Львів - Шегині, а з травня 2019 року - ще й на вулицях Львова: Городоцькій, Княгині Ольги та Шевченка, проспекті Чорновола.

Читайте також: Чимзакінчилисьрезонанснізатримання у Львові

Повне або часткове копіювання матеріалу без письмової згоди редакції забороняється та вважається порушенням авторських прав

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,81
39,85
EUR
42,82
42,86
PLN
9,85
9,87
Оголошення
live comments feed...