• Головна
  • У Львові стартував Leopolis Jazz Fest: фото з першого дня
16:01, 27 червня 2019 р.

У Львові стартував Leopolis Jazz Fest: фото з першого дня

У Львові стартував Leopolis Jazz Fest: фото з першого дня

У середу, 27 червня, у Львові розпочався IX міжнародний джазовий фестиваль Leopolis Jazz Fest, який щороку проходить у форматі open-air. Попереду ще чотири дні на які місто Лева стане світовим музичним центром, за цей час тут виступатимуть зірки світового масштабу та очікується близько 100 тисяч гостей з України та іноземних країн.

Журналістка 032.ua побувала на першому дні фестивалю й розповідає, як Львів поринув у джаз.

Першими хедлайнерами фестивалю стали: французький джазовий піаніст і композитор Adrien Brandeis Quintet та американський колектив, володар трьох Греммі Snarky Puppy.

Уже традиційно тут працюють три основні сцени, а також кілька додаткових локацій, де виступають не менш талановиті музиканти. Протягом 5 днів фестивалю на сценах Leopolis Jazz Fest виступлять 300 музикантів з 15 країн світу. Окрім музичних перформансів, для глядачів підготували спеціальні заходи. Творчий куратор фестивалю у 2019 році – джазовий експерт, український джазмен, автор і ведучий радіопрограм Олексій Коган.

Читайте також: 10 безкоштовних подій на Leopolis Jazz Fest 2019

Відкрив дев'ятий джазовий фестиваль на головній сцені імені Едді Рознера Адріен Бранді зі своїм квінтетом. Вони зіграли дуже кольоровий джаз різних напрямків. Перш за все було багато латинської музики, а ще ‒ ворк, вільний джаз та багато інді.

Адріен Бранді – французький джазовий піаніст і композитор. Свій перший альбом Euforia музикант випустив 2018 року. Під впливом музики Мішеля Каміло, Білла Еванса та Чіка Коріа молодий піаніст поринув у джаз, латиноамериканські та афро-карибські ритми. У своїй музиці він прагне об’єднати традиції та сучасний вплив. Нещодавно Адріен Бранді виграв джазову премію LetterOne RISING STARS, де одним із призів надавалася можливість виступити на кількох масштабних джазових фестивалях у Європі, серед яких і Leopolis Jazz Fest.

О 21:00 сцену імені Едді Рознера "підірвали" Snarky Puppy з США, які вперше виступили у Львові. Для поціновувачів джазу їх візит в Україну став однією з найочікуваніших подій літа. Музикантів приймали з особливим теплом, а під кінець виступу гості фестивалю піднялись зі своїх місць і відправились танцювати під сцену.

Гурт виник у Техасі 2003 року, зараз він базується в Брукліні (Нью-Йорк). У різний час через колектив пройшли десятки музикантів, багато з них є лідерами власних проектів, а також працюють із зірками поп-музики (такими як Erykah Badu, Snoop Dogg, Kendrick Lamar та D’Angelo). Snarky Puppy – володарі трьох премій Ґреммі ("Найкращий R&B виступ" 2014 року, "Найкращий інструментальний альбом" 2016 і 2017 років).

Зі старту гурт створювали як певну вільну музичну платформу, де виконавці різних жанрів можуть винайти щось нове. Також відмінною рисою гурту є синтез культур: Японія, Аргентина, Канада, Велика Британія і Пуерто-Ріко – музиканти з цих країн грали у Snarky Puppy. Все це робить гурт унікальним і не схожим ні на кого. Колектив видав понад десять альбомів і ставав неодноразовим переможцем опитувань читачів престижних джазових журналів Downbeat і Jazztimes у категорії "Гурт року".

Повну програму заходів, які триватимуть на фестивалі можна знайти за посиланням

Нагадаємо, на час проведення Leopolis Jazz Fest громадський транспорт Львова курсуватиме довше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини Львова #032
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,83
39,95
EUR
42,94
42,99
PLN
9,92
9,95
Оголошення
live comments feed...