• Головна
  • 16-річна Жанна Наумова стала найкращою спортсменкою Львівщини за підсумками травня
09:22, 9 червня 2019 р.

16-річна Жанна Наумова стала найкращою спортсменкою Львівщини за підсумками травня

Нещодавно на Львівщині визначились із найкращою спортсменкою за підсумками травня 2019 року - нею стала 16-річна Жанна Наумова.

Як розповіли 032.ua у прес-службі Відділення НОК України у Львівській області, минулого місяця юна лучниця у складі команди перемогла на юніорському Кубку Європи зі стрільби з лука, що відбувався у Словенії.

16-річна Жанна Наумова стала найкращою спортсменкою Львівщини за підсумками травня, фото-1

Кращими тренерами травня, відповідно, стали наставники Жанни Наумової - Світлана Колядінцева та Олександр Калініченко.

Довідково: Жанна Наумова займається спортом із 3-річного віку: привчав її до занять батько, який у минулому - п'ятиборець. Юна спортсменка вміє боксувати, займалась вільною боротьбою, карате, тхеквондо. У 10-річному віці навчилася стрільбі з лука, тренувалася при спортивному клубі Національного університету «Львівська політехніка» під керівництвом Олександра Калініченка та у комплексній ДЮСШ СКА №1 у заслуженого тренера України Світлани Колядінцевої.

16-річна Жанна Наумова стала найкращою спортсменкою Львівщини за підсумками травня, фото-2

2017 року Жанна вступила на навчання до Львівського училища фізичної культури і того ж року на чемпіонаті світу в Аргентині особисто виборола ліцензію для участі в Юнацьких Олімпійських іграх в Буенос-Айресі.  З кінця 2017 року входить до складу національної збірної команди України (дорослі). У 2018-му перемогла на Всесвітній Гімназіаді у складі команди мікс та здобула бронзову медаль у складі команди; відзначилась бронзою  на юніорському чемпіонаті світу, а також була дворазовою чемпінкою та призеркою чемпіонатів Європи серед юніорок. На Юнацьких олімпійських іграх 2018 року посіла два 9-тих місця –  в особистій та командній першості.

Цього року дівчина встигла перемогти на чемпіонаті Європи та здобула командну  перемогу на юніорському етапі Кубка Європи, за що й була обрана кращою спортсменкою Львівщини.

Читайте також: У Львові з оркестром, байкерами та ходою відкрили футбольну фан-зону, - ФОТО, ВІДЕО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...