• Головна
  • Що потрібно знати про новообраного Президента ЗЕленського: біографія, статки, критика
09:08, 22 травня 2019 р.

Що потрібно знати про новообраного Президента ЗЕленського: біографія, статки, критика

У понеділок, 20 травня, відбулася інавгурація шостого Президента України - Володимира Зеленського.

З цієї нагоди, журналістка 032.ua зібрала цікаві та важливі факти про життя і власність новообраного Президента України.

Цікаве з біографії

Що потрібно знати про новообраного Президента ЗЕленського: біографія, статки, критика, фото-1

Володимир Олександрович Зеленський народився 25 січня 1978 року в Кривому Розі, зростав у сім’ї євреїв. Відтак, він став наймолодшим Президентом України, віком 41 рік.

Перед вступом до гімназії, Володимир Зеленський протягом чотирьох років жив у Монголії, адже там працював його батько. А у віці 16 років він здав TOEFL у Дніпрі, за що отримав грант на освіту в Ізраїлі, проте через заборону батька не поїхав. Зеленський здобув вищу юридичну освіту у Криворізькому економічному інституті Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана. За фахом не працював, не враховуючи двох місяців практики.

З 2010 до 2012 був генеральним продюсером телеканалу “Інтер”. У 2012 році разом зі студією “Квартал-95” уклали договір з телеканалом 1+1.

Окрім практики, за фахом не працював. З 2003 року одружений з Оленою Кияшко, пара виховує двох дітей.

Статки Зеленського

Що потрібно знати про новообраного Президента ЗЕленського: біографія, статки, критика, фото-2

У день інавгурації, 20 травня, на офіційному сайті НАЗК оприлюднили декларації Очільника держави Володимира Зеленського та Першої леді Олени Зеленської.

Відтак, місцем проживання новообраний Президент України вказав житловий будинок в селі Іванковичі, що в Київській області. Вартість маєтку – 814 тис. 855 грн. Проте прописаний Зеленський в Києві.

Крім того, Володимир Зеленський є власником:

  • Земельного участку площею 1200 кв. м в Іванковичах;
  • Квартири в Києві, площа якої – 131,9 кв. м;
  • Двох паркомісць (20,9 кв. М і 20,7 м);
  • 25% квартири в Києві, площею 254,5 кв. м;
  • 50% ще одної квартири в Києві, площею 198,6 кв. м;
  • Авто Range Rover 2016 року;
  • Чотирьох цінних годинників.

Перша леді України Олена Зеленська володіє:

  • Квартирою в Лівадії (Ялта, Крим), площа якої – 129, 8 кв.м;
  • Паркомісцем також в Лівадії, площею 16,1 кв.м;
  • Квартирою в столиці України, розміром 284 кв.м;
  • 50% від нежитлового приміщення, площе. 305, 9 кв.м;
  • Автомобілем Mercedes-Benz S500 (4 matic), 2014 року випуску;
  • Двома цінними годинниками.

Також в декларації Президента України вказані ціні папери, які належать йому та його дружині Олені. Загальна вартість паперів перевищує 51 тис грн.

Зеленський у політиці

Що потрібно знати про новообраного Президента ЗЕленського: біографія, статки, критика, фото-3

У новообраного Президента немає політичного досвіду. Розмови про кандидатуру Володимира Зеленського на президентських виборах почалися після виходу на екрани серіалу “Слуга народу” у 2016 році. А вже у грудні 2017 року юрист “Студії Квартал 95” Іван Баканов зареєстрував однойменну політичну партію - “Слуга народу”. Отож центром виборчої кампанії Зеленського став образ Василя Голобородька — головний герой серіалу, якого зіграв безпосередньо Володимир Зеленський.

У новорічну ніч, 1 січня 2019 року опівночі, замість трансляції привітання  попереднього Президента України Петра Порошенка на каналі "1+1” показали Зеленського, який оголосив, що йде у президенти. А вже 21 січня 2019 року партія “Слуга народу” офіційно висунула Володимира Зеленського кандидатом у президенти.

Щодо передвиборчої програми, то Володимир Зеленський закликав свої фанів допомогти з її написанням. Основні тези передвибочої програми чинного Президента України — це реформування економіки України шляхом запровадження “нульової декларації” для бізнесу, трансформування України в “електронну країну”, перехід від солідарної до накопичувальної пенсійної системи, а також Зеленський пообіцяв внести проект закону “Про народовладдя”.

Відповідно до фінансових звітів ЦВК, загалом бюджет передвиборчої компанії Зеленського становить 102,8 млн грн. З цієї суми 68 млн грн становлять пожертви фізичних осіб, ще 16 млн надійшли з коштів партії “Слуга народу”, а ще 11,5 млн грн — це власні кошти Володимира Зеленського.

А 30 квітня, під час брифінгу Центральної виборчої комісії, стало відомо, що у другому турі президентських виборів, який відбувся 21 квітня 2019 року, переміг шоумен Володимир Зеленський. Він випередив свого опонента Петра Порошенка і отримав підтримку в 73,22% голосів, в той час як за другого кандидата віддали свої голоси лише 24,45%.

У понеділок, 20 травня, о 10:00 у Верховній Раді відбулась інавгурація новообраного президента України Володимира Зеленського, під час якої він заявив про розпуск Верховної Ради 8-го скликання. А під час президентського виступу, Володимир Зеленський попросив народних депутатів прийняти закон про скасування депутатської недоторканності, закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, а також виборчий кодекс та зробити відкриті списки.

Критика Зеленського

Що потрібно знати про новообраного Президента ЗЕленського: біографія, статки, критика, фото-4

Багато глядачів “Кварталу 95” звинувачували Володимира Зеленського у відверто зневажливому ставленні до української мови та насмішках на концертах, де мову позиціонували “не обов’язковою”. Зокрема, під час початку російської окупації України, у березні 2014 року, Володимир Зеленський на телеканалі "1+1" заявив, що “якщо на сході та в Криму люди хочуть говорити російською — відчепіться, залиште їх. Дайте їм законні підстави говорити російською”.

Відтак, до 2017 року Володимир Зеленський не виконував ролей українською, адже вільно нею не володів. Цього ж року він заявив, що почав вивчати державну мову з репетитором.

Нагадаємо, Володимир Зеленський пообіцяв після свого вступу на посаду Президента України ретельно проаналізувати закон про державну мову, який ухвалили сьогодні 25 квітня цього року.

Суперечливі висловлювання:

  • У листопаді 2012 року, у День вшанування жертв голодоморів, телеканал “Інтер” транслював розважальну телепередачу "Квартал-95", в якій актори глузували з 3-го Президента України Віктора Ющенка та його зусиль щодо вшанування Голодомору.
  • Наприкінці 2013 року “Квартал 95” на чолі з Володимиром Зеленським висміювали Революцію Гідності.
  • На початку жовтня 2014 року стало відомо, що Студія “95 квартал” на чолі із Зеленським випустила скетч, де вони висміювали президента Чечні Рамзана Кадирова. Через це Володимиру Зеленському погрожували, тому у жовтні 2014 року він попросив вибачення у Кадирова. За інформацією правоохороних органів, друзі Кадирова готували замах на Зеленського.
  • У 2016 році під час фестивалю у Юрмалі, що у Латвії, в одному з виступів колективу “Квартал 95” Зеленський назвав Україну “жебраком”, а також “актрисою німецького фільму для дорослих”, яка “готова прийняти будь-яку кількість з будь-якого боку”. Це викликало обурення і згодом шоумен пояснив у своєму пості у мережі Facebook, що він мав на увазі владу, а не країну загалом.

Висування кандидатури Зеленського пов’язують із постаттю олігарха Ігора Коломойського. Підозри на зв'язки Зеленського та Коломойського стали причиною закликів деяких відомих громадських діячів і представників культури не голосувати за цього кандидата, хоча його оточення спростувало ці заяви, а сам Коломойський заперечив свою участь у фінансуванні його передвиборчої кампанії.

За інформацією журналістів "Схеми", у Зеленського через посередників є три російські компанії, які займаються виробництвом фільмів і телевізійних програм у Росії: “Вайсберг Пікчерс”, “Платинумфільм” і “Грін Філмс”.

Читайте також: 7 першочергових кроків, яких очікують від Президента Зеленського українські бізнесмени.

Нагадаємо, мер Львова Андрій Садовий не проти стати Прем’єр-міністром при Зеленському.

Текст підготовлено на основі Вікіпедії та відкритих джерел.

Джерело фото: google.com.

Повне або часткове копіювання матеріалу забороняється і вважатиметься порушенням авторських прав. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua #Зеленський
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...