• Головна
  • У Львові безкоштовно обмінюватимуться речами
18:09, 3 травня 2019 р.

У Львові безкоштовно обмінюватимуться речами

11 травня у Львові у Першій Львівській Медіатеці відбудеться Freemarket: вільний обмін речима.

Про це повідомляє кореспондент 032.ua.

Фрімаркети - це максимально етичний і екологічний спосіб отримати щось потрібне, адже ви не оплачуєте черговий цикл "покупка-сміття" - це нагода продовжити використання якогось предмету одягу, техніки, побутового вжитку, і тим самим зробити маленький внесок у вирішення проблеми надмірного споживання і надмірного викидання.

е вже наш четвертий маркет, перший був класичним фрімаркетом, а наступні ми робили благодійними - збирали кошти для дочки нашого друга, в якої виявили пухлину в мозку. Цього разу це буде звичайний фрімаркет - можна принести непотрібні речі, в придатному для використання стані, а також книги, іграшки чи навіть техніку. Все це викладає і розвішується і будь-хто може взяти собі річ і подарувати їй друге життя. Крім того, буде продаж значків і нашивок на допомогу нещодавно згорілому притулку Fuzzy Cats (Київ), - розповіда у коментарі 032.ua організаторка фрімаркету Марта Чорній.

Окрім екологічної, у фрімаркетів є ще одна позитивна сторона - соціальна:

  • Сама по собі практика "пожертвування" якихось речей чи послуг, щоб хтось міг отримати їх безкоштовно - це дуже важливо, особливо якщо врахувати, скільки людей знаходяться за межею бідності, і не мають можливості дозволити собі елементарні, необхідні покупки, або просто змушені на всьому економити. Фрімаркет - це можливість для людей, які переживають фінансові труднощі, обзавестись чимось потрібним зовсім задарма.
  • Речі, які залишаються після фрімаркетів, зазвичай відправляють різноманітним соціальним проектам - реабілітаційним центрам, дитячим притулкам, будинкам для літніх людей - тобто на потреби тих соціальних груп, які найбільше потребують допомоги. Після фрімаркету в Медіатеці решту речей буде доставлено в "Емаус" - організацію, яка займається реабілітацією бездомних людей, надає їм житло, роботу, побут, і створює всі умови для відновлення.
  • Інколи фрімаркети мають скриньки для збору пожертв, або вводять "вільну ціну" на якусь категорію товарів чи послуг, і таким чином збирають кошти на благодійні потреби. На суботньому фрімаркеті буде дістро зі збором коштів для притулку "Fuzzy Cats".
  • Фрімаркети - це не лише безкоштовно, весело і екологічно, це також можливість допомогти комусь, хто цього дуже потребує, і докластись до вирішення проблеми вражаючої соціальної несправедливості.

Беріть з собою щось, чим ви хочете поділитись (одяг, книги, іграшки, техніка), і шукайте щось потрібне вам серед того, що принесуть на фрімаркет інші.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032 #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...