• Головна
  • 10 характерних ознак справжнього львів’янина
08:05, 11 вересня 2019 р.

10 характерних ознак справжнього львів’янина

Щороку до Львова приїжджає безліч гостей як з України, так і туристи з усього світу, а деяким відвідувачам настільки подобається наше місто, що вони залишаються тут жити. Проте справжній львів’янин завжди помітить “симулянта”, навіть якщо той питиме каву у напрасованій вишиванці.

Кореспондент 032.ua визначив 10 ознак справжнього львів’янина:

Чебуреки = Брюховичі

Фото: Олег Березовський

У голові кожного львів’янина, незалежно від віку і статі, при слові “чебуреки” виникає асоціація з Брюховичами. Адже тут ще з 1965 року працює “Чебуречна”, де з тих часів нічого не змінилося: ані “радянський” інтер’єр закладу, ані смак чебуреків. В цю “Чебуречну” не соромно зводити дівчину на першому побаченні, адже популярність закладу жодного разу не зменшилась — на вихідних тут назбируються такі черги, що тягнуться аж на вулицю. А зустріти тут можна дуже різних і цікавих людей, адже сюди приїздять як на “Жигулях”, так і на “Мерседесах”.

Львівський дощ

Львів’ян вже не здивує ніяка погода, навіть якщо зранку палитиме сонце, а ввечері випаде рясний дощ. Подейкують, що у місті Лева дощ практично не припиняється ще з 1256 року, тому мешканці міста завжди готові до будь-яких опадів: косого чи прямого дощу, мряки чи грози, дощу зі снігом, градом чи блискавкою або ж літнього “сліпого” дощику.

Фото: To Lwów, kuЯwa

Високий Замок - не зовсім замок?

Фото: Львів - місто натхнення

Тільки справжні львів’яни знають, що славетний Високий Замок у Львові — це взагалі ніякий не замок, а швидше оглядовий майданчик, звідки відкривається красивий панорамний краєвид на наше місто. І якщо у розмові зі справжнім львів’янином згадати “Високий Замок”, то у його голові зовсім не виникнуть асоціації з королями та вишуканими балами, корінний батяр згадає свій випускний, схід сонця, мозолі від парадних мештів і розлите шампанське. А ще згадає “канатну дорогу на ВЗ” і усміхнеться.

Концерти біля Довженка

Фото: lviv.com

Тільки справжні львів’яни пам’ятають, як раніше всі з’їжджалися на Сихів на круті концерти. Ще близько 10 років тому на площі біля кінотеатру імені Олександра Довженка облаштовували сцену, де з нагоди свят виступала навіть Ірина Федишин! Тільки справжні львів’яни пригадують ті часи, коли на звичайних дерев’яних лавках перед кінотеатром (бо тоді це був ще кінотеатр, а не культурний центр) продавали різноманітні повітряні кульки, “вушка” та інші аксесуари.

Львівська кава

Фото: Papigutto

Коли туристи навідуються до Львова, то перше, що вони роблять — куштують славетну львівську каву. Зате справжні львів’яни знають, що коли їх запрошують на філіжанку кави, то найчастіше тут кавою навіть не “пахне”. Кава для львів’янина — це привід для побачення з іншим львів’янином.

Річка в центрі Львова

Фото: Про Львів

А Ви бачили коли-небудь річку в центрі Львова? Ні? Хоча наше місто й не Венеція, проте корінні львів’яни знають, що річка в нас таки є. А деякі з них навіть знають, як і чим вона пахне.

Під конем”

Фото: virtual.ua

У Львові з давніх-давен існує своя платформа для зустрічей, де постійно хтось когось чекає. Тут вже відбулося багацько ділових зустрічей, перших побачень і просто зустрічей друзів. Справжнього корінного львів’янина не дивує словосполучення “під конем”, адже він знає, де це, і сам неодноразово був чиїмось “Хатіко”.

Львівська маршрутка

Фото: Типова львівська маршрутка

Страх, біль і безвихідь — це те, що відчувають гості міста Лева, коли заходять в маршрутку. Також туристів лякає вартість проїзду в громадському транспорті — 7 гривень, як уособлення семи смертних гріхів. Проте справжньому львів’янину наповнена “по вінця” маршрутка не страшна, адже він знає, що там завжди знайдеться місце ще на одну людину.

Читайте також: "7 чудес" львівської маршрутки: за що ми платимо більше. 

Вірменка” - не дівчина

Фото: akurat.com.ua

Якщо пропозиція “йдемо у Вірменку” у вас викликала здивування або навіть сором, то ви не пройшли тест на ідентичність корінного львів’янина. Адже “Вірменка” - це зовсім не дівчина, так називається кав’ярня на вулиці Вірменській у Львові.

Львівське метро

Фото: Про Львів

А ви не знали, що у Львові є метро? Так навіть окремий сайт є, де можна почитати про рух потягів львівського метро, які мають новий дизайн, і салони яких обладнані зручними та практичними сидіннями. Львівський метрополітен складається із 13 станцій,що в сукупності утворюють систему захисту від загарбників. Подейкують, що це метро можна побачити лише раз в житті.

Додамо, львів’янином не стають, ним народжуються.

ПОВНЕ АБО ЧАСТКОВЕ КОПІЮВАННЯ МАТЕРІАЛУ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ І ВВАЖАЄТЬСЯ ПОРУШЕННЯМ АВТОРСЬКИХ ПРАВ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,78
EUR
42,65
42,75
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...