• Головна
  • На території Львівського нафтомаслозаводу планують зробити житловий квартал і школу
16:02, 15 квітня 2019 р.

На території Львівського нафтомаслозаводу планують зробити житловий квартал і школу

15 квітня о 18:00 у приміщенні Палацу культури імені Гната Хоткевича, що на вул. Кушевича, 1 у Львові, відбудеться громадське слухання щодо розроблення ДПТ у районі вулиць Б. Хмельницького, Промислової, Равської, Діаманда та Нафтової.

Детальний план розробляють на підставі рішення виконкому ЛМР від 22.08.2018 № 931, передає кореспондент сайту 032.ua.

Замовником детального плану території є управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради, розробником — ДП ДІПМ «Містопроект».

У проекті опрацьовано планувальне рішення щодо використання та забудови території, орієнтовною площею 8 га. Розрахунковий термін реалізації ДПТ — 10 років, в тому числі 1-ша черга — 3 - 7 років.

Читайте також: Із травня для сплати ЄСВ діятимуть нові рахунки

Згідно з попереднім проектом ДПТ, більша частина територій розташована на місці або довкола ВАТ "Львівський дослідний нафтомаслозавод". Попередня експертна оцінка ДП "Укрдержбудекспертиза" та Департаменту екології і природніх ресурсів Львівської ОДА показала, що екологічні умови та стан довкілля там потребують приведення до нормативних параметрів.

Окрім цього, територія розташована в межах історичного ареалу, а на вул. Б. Хмельницького, 199 у Львові є пам'ятка архітектури місцевого значення.

У рамках детального плану, на території планують облаштувати: 8-поверхову офісну будівлю, 3-поверховий наземний гараж (між вул. Проектованою №5 та Проектованою №6), по контуру ділянки - громадські будівлі на 4 - 5 поверхів; торцями до вулиць - житлові будинки на 8 - 9 поверхів, у північному куті території, на вул. Б. Хмельницького - багатоповерхівку адміністративно-офісного призначення; школу-ліцей на 24 класи суміщену з ДНЗ для потреб мікрорайону, комплекс "Апартамент-готелю" на 2, 11 та 17 поверхів та добудовою за межами території на 14 поверхів.

Саме громадське обговорення триватиме до 1 травня 2019 року, до того моменту можна подавати в міську раду свої письмові зауваження та пропозиції через ЦНАПи або у вигляді електронного звернення.Телефон для довідок: (032) 2 975 786.

Довідково: Львівський дослідний нафтомаслозавод існував у місті з 1896 року на вул. Хмельницького, 207 спершу як невелика "Фабрика і рафінерія виробів з нафти", а потім - як державне підприємство та відкрите акціонерне товариство.  У 1999 році ВАТ "Львівський дослідний нафтомаслозавод" повністю перейшло у колективну власність, а 2009 року його ліквідували, згідно з рішенням суду. Підприємство виробляло бензин, бітум, дистилят, мазут, масла та іншу продукцію, включно з гудронами. На "згадку" про підприємство львів'янам залишились небезпечні гудронні озера біля ЛКП "Збиранка".

Читайте також: Підтримати не можна зупинити: чим загрожує Львівщині спалювання кислих гудронів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,00
43,08
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...