• Головна
  • На Львівщині стався обвал у шахті: є загиблий
19:34, 24 березня 2019 р.

На Львівщині стався обвал у шахті: є загиблий

24 березня близько 3 години ночі на шахті "Надія" у с. Сілець, Сокальського району Львівської області обвалилась порода.

Як повідомив у соцмережах голова ГО "Варта-1" Ігор Зінкевич, обвал у шахті стався на глибині 500 метрів. Унаслідок інциденту загинув гірник.

Інші працівники не постраждали, силами рятувальників проводяться розкопувальні роботи. Тіло робітника намагаються витягнути з-під завалів.

Загиблий 40-річний шахтар - Лунич Ярослав, мешканець Червонограда. Удома в нього залишилося двоє дітей.

У поліції встановлюють обставини події, і вже відкрили кримінальне провадження за фактом порушення правил безпеки (ч.2 ст. 272 ККУ). Санкція статті передбачає обмеження волі до 5 років чи ув'язнення до 8 років, з позбавленням права обіймати посади до 3 років.

Зазначимо, що ПАТ "Шахта "Надія" (до 2001 року - №9 "Великомостівська") - вугільна шахта, що з 2003 року підпорядковується Міністерству енергетики та вугільної промисловості України, розташована у місті Соснівка Львівської області.

Читайте також: З'явилися подробиці моторошної ДТП у Львові: один із водіїв був нетверезим, - ФОТО

Нагадаємо, це уже не перший випадок, коли на шахтах Львівщини трапляються обвали. Так, у березні 2017 року стався обвал породи на шахті "Степовій" ДП "Львіввугілля", що розташована у селі Глухів Сокальського району. Унаслідок події загинуло 8 гірників, ще 23 робітників госпіталізували. У інциденті звинуватили майстра та двох керівників дільниць.

Раніше у Червонограді мітингували шахтарі, які вимагали виплатити їм заборгованість по заробітній платі, які також перекривали дорогу до Рави-Руської і бойкотували під землею.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,75
EUR
42,70
42,75
PLN
9,83
9,86
Оголошення
live comments feed...