• Головна
  • СБУ викрила масштабну групу зловмисників з "коренями" в Росії, які продавали наркотики за криптовалюту, - ФОТО
10:11, 24 березня 2019 р.

СБУ викрила масштабну групу зловмисників з "коренями" в Росії, які продавали наркотики за криптовалюту, - ФОТО

Днями представники Генпрокуратури України та СБУ відзвітувалися про масштабне затримання учасників транснаціональної злочинної організації "Хімпром", які продавали наркотики в країни СНД за криптовалюту.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Львівщини, ієрархічну організацію створили громадяни України, Росії та інших держав у 2014 році, щоби збувати важкі наркотики та психотропні речовини.

"Клієнтів" шукали через інтернет, на спеціально створених сайтах, у месенджері "Телеграм", де рекламувалася "продукція" і одразу ж можна було домовитися про все з адміністратором. Пізніше "покупець" оплачував бажане за допомогою криптовалюти, а потім знаходив у вказаний час "закладку".

Отримані від продажу наркотиків кошти за усі п'ять років зберігалися на тимчасових криптовалютних рахунках та в гаманцях різних електронних платіжних систем. Пізніше їх реалізовували як готівку у спеціальних обмінних пунктах, де на виході ділки отримували долари США.

Читайте також: Двох мешканців Львівщини затримали за контрабанду психотропних речовин, - ФОТО

Здобуті злочинним шляхом кошти реалізували, створюючи компанії та підприємства, де засновниками були їхні довірені особи: це і будівельні компанії, магазини, ресторани тощо. Частину грошей зловмисники вкладали у бізнес за кордоном.

21 березня, з метою припинення діяльності злочинної організації, правоохоронці провели кількасот слідчих дій, зокрема, обшуків. Було також затримано близько 20 членів організації, яким мають обрати запобіжний захід. У зловмисників уже вилучили декілька мільйонів доларів США готівкою, золоті злитки, прикраси, елітні автомобілі тощо.

За даними першого заступника голови СБУ П. Демчини, загальна кількість учасників злочинної організації складала близько 1000 осіб. Частина з них, після масових затримань у Росії, переїхала в Україну, де налагодила дистанційне керування незаконним бізнесом.

Зазначимо, що у Єдиному реєстрі досудових розслідувань, за вказаними фактами відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 209, ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 364 КК України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...