• Головна
  • У Львові запрацював перший у Західній Україні банк крові для тварин, - ФОТО
20:42, 20 березня 2019 р.

У Львові запрацював перший у Західній Україні банк крові для тварин, - ФОТО

20 березня на базі ЛКП "Лев" запрацював перший у Західній Україні банк крові для тварин, що допоможе врятувати ще більше життів безпритульних та домашніх собак.

Як повідомили у прес-службі Львівської міськради, реалізувати проект вдалося завдяки допомозі благодійників, партнерів та зусиллям самого підприємства.

Уже незабаром можна буде використати кров перших донорів при лікуванні хворих чи травмованих тварин. Безпритульним допомогу надаватимуть коштом підприємства, для домашніх тварин вартість переливання крові коштуватиме 2100 гривень.

Читайте також: У Львові власниківсобакзобов'язали прибирати за своїми улюбленцями

Станом на нині, у рамках проекту закупили обладнання на 275 тисяч гривень, але ЛКП "Лев" ще має оплатити постачальникам 92 тисяч гривень.

Відтак, у банку крові є: мікроскоп Leica DM500 LED, холодильник SAMSUNG RB 34N, баня водяна digital 5л. Poly Science, механічний екстрактор для розділення крові на компоненти, центрифуга РС6МЦ з ротором. Також закуплено контейнери для зберігання крові та затискач для герметичного пакування контейнерів.

Донорами крові можуть стати здорові вакциновані собаки масою не менше 25 кг, це безкоштовна послуга для господарів цих тварин. Ініціатива Animal-ID.info уже працює над формуванням бази донорів крові у Львові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,77
EUR
42,80
42,83
PLN
9,85
9,87
Оголошення
live comments feed...