• Головна
  • Дітей зі Львова запрошують взяти участь у конкурсі від фестивалю Чілдрен Кінофест
19:27, 20 березня 2019 р.

Дітей зі Львова запрошують взяти участь у конкурсі від фестивалю Чілдрен Кінофест

Із 31 травня по 9 червня 2019 року в Україні відбудеться вже шостий Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків - Чілдрен Кінофест.

Як розповіли 032.ua організатори події, цього року імідж заходу присвячений Чарлі Чапліну, адже у 2019 році відзначаємо 130 років від Дня народження цього видатного режисера та актора. На честь Чапліна була названо також символ Чілдрен Кінофесту - Совеня Чарлі.

У рамках фестивалю вже втретє пройде Конкурс дитячих фільмів. За традицією, переможців  визначать українські кінематографісти – режисерка і сценаристка Марина Степанська, режисер та сценарист Аркадій Непиталюк та акторка Ірма Вітовська. 

За словами Марини Степанської, їхня ініціатива має на меті заохотити дітей до створення фільмів. Прийом робіт на конкурс триватиме до 21 квітня, а 10 найкращих відібраних стрічок покажуть по всій Україні на фестивалі. Окрім цього, переможці отримають грошову винагороду, від 5 до 20 тисяч гривень. Деталі конкурсу за посиланням.

Читайте також: Всеукраїнський челендж і дитячий бал: у Львові започаткували благодійну ініціативу #особливі

Слід зазначити, що на Чілдрен Кінофесті уже визначились із почесним послом Фестивалю, яким став вокаліст хіп-хоп гурту "ТНМК", актор і тато 8річного Микити - Олег "Фагот" Михайлюта.

До конкурсної програми фестивалю увійдуть фільми для аудиторії віком від 4 років, відібрані командою Чілдрен Кінофесту на найбільших європейських кінооглядах для дітей та підлітків. Поза конкурсом юні глядачі продовжать знайомитися з історією кінематографу: від братів Люм'єр та Жоржа Мельєса до творчості Чарлі Чапліна, Бастера Кітона та Лотти Райнігер.

Місія фестивалю – розвивати в Україні традицію спільних сімейних походів у кіно, залучати дітей до перегляду і створення кінофільмів. Всі покази – безкоштовні, за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю.

Щороку Чілдрен Кінофест співпрацює з благодійними організаціями – на покази запрошуються діти із вразливих соціальних груп: постраждалі від конфлікту на сході України, діти з особливими потребами, сироти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...