• Головна
  • Кір у Львові та області: майже 5000 школярам зробили вакцинацію
15:05, 26 лютого 2019 р.

Кір у Львові та області: майже 5000 школярам зробили вакцинацію

Із 18 лютого стартувала спецоперація Міністерства охорони здоров’я, метою якої є побороти кір у Львові та області, які опинилися в лідерах з кількості хворих осіб.

Як повідомили кореспонденту 032.ua у Центрі громадського здоров'я МОЗ України, за тиждень роботи мобільних бригад та медиків амбулаторій сімейної медицини, було вакциновано 4861 школяра, зокрема, 782 дітей - у Львові.

Медики запевняють, що на Львівщині помітна динаміка щеплень серед дітей, які пропустили своєчасну вакцинацію проти кору.

Читайте також: На Львівщині від ускладнень грипу помер 46-річний чоловік

Для вакцинації дітей використовують якісну іноземну вакцину: бельгійську “Пріорикс” (від компанії “Glaxosmithkline Biologicals S.A.”) та американську “М-М-Р ІІ” (від компанії “Merck & Co., Inc.”). Загалом по Україні є більше 1,2 мільйона доз цих вакцин.

Лікарі зазначають, що єдиним дієвим методом лікування є саме щеплення. Якщо ж ви нещодавно були в контакті з інфікованим кором, потрібно одразу проконсультуватися з сімейним лікарем, щоб дізнатися, чи є у вас необхідний захист для протистояння хворобі.

Слід додати, що спецоперація з масової вакцинації українців від кору є першим таким заходом, який проводять в Україні, спільно з експертами ВООЗ і ЮНІСЕФ. До справи підключилися і громадські організації, які допомагають матеріально: наприклад, у Альянсі громадського здоров’я надали 42 тисячі шприців для щеплень.

Читайте також: У Львові у "Вікно життя" підкинули 3-тижневе немовля

Львівська область стала пілотною в реалізації заходів з вакцинації, аналогічні методи боротьби з кором уже запровадили у Вінницькій області.

Нагадаємо, раніше у Львівській міськраді звітувались про 7 тисяч вакцинованих дітей та проведення додаткових заходів з вакцинації до 10 березня. Окрім цього, начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володими Зуб зазначив, що за статистикою, 1 особа з 2000 хворих на кір у Львові - помирає, а сама хвороба дуже заразна: 9 із 10 осіб, які контактували з інфікованим і не були вакциновані - обов’язково захворіють.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...