• Головна
  • “100 кроків до неба”: львів’яни запалили свічки у пам’ять про Небесну Сотню, - ФОТО
12:04, 20 лютого 2019 р.

“100 кроків до неба”: львів’яни запалили свічки у пам’ять про Небесну Сотню, - ФОТО

20 лютого у Львові відбувся захід до Дня пам'яті Небесної Сотні.

Як повідомили 032.ua організатори події, львів'яни зібралися на вулиці Героїв Майдану, запалили 108 свічок - відповідно до кількості загиблих на Майдані та упродовж години тримали у руках 21 портрет Героїв із Львівщини.

Таким чином учасники акції хотіли нагадати всім, хто їхав цією дорогою по справах, які страшні події пережила Україна в лютому 2014-го і якою була ціна перемоги Революції Гідності 5 років тому.

Читайте також: У Львові розшукують 15-річну школярку, - ФОТО

“Ми всі пам’ятаємо, як у перші місяці і роки після революції на вулиці Інститутській у Києві, яка також, як і ця, підіймається догори, так само горіли свічки і стояли портрети загиблих. Там не було жодного пафосу, там була тиша і молитва, там усе було щиро. Нині в нас тиха акція, ми принесли свічки і портрети на вулицю Героїв Майдану у Львові. І так само намагаємося відтворити ту тишу й пригадати всі ті події, які пережили на Майдані”, - зазначив учасник Революції Гідності, архітектор Іван Щурко.

Львів'яни впевнені, що справа, котру українці розпочали тоді на Майдані, досі триває: хоч і повільно,  але Україна робить ті кроки вперед, про які мріяли Герої Небесної сотні.

Фото надані організаторами подіїФото надані організаторами подіїФото надані організаторами подіїФото надані організаторами подіїФото надані організаторами подіїФото надані організаторами події

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...