• Головна
  • Студентки зі Львова летять до Італії в рамках престижного конкурсу
Новини компаній
09:00, 19 лютого 2019 р.

Студентки зі Львова летять до Італії в рамках престижного конкурсу

Новини компаній

Всеукраїнський студентський проект «Архітектор 2019», організований благодійним Фондом Бориса Колеснікова, завершився. Члени експертного журі 14 лютого підвели підсумки конкурсу і назвали імена 30 переможців. Серед них опинилися студентки Любов Федотова і Марта Татьяненко з Національного університету «Львівська політехніка».

Президент благодійного Фонду Борис Колесніков привітав кращих конкурсантів з перемогою і отриманням сертифікатів на поїздку до Мілана, на міжнародну архітектурно-будівельну виставку Made Expo 2019.

«Майбутнє наших міст - в руках цих молодих фахівців. У новому навчальному році Фонд розширить лінійку спеціальностей для студентів, які зможуть взяти участь у проекті. Він буде називатися «Архітектура та будівництво», і до нього зможуть приєднатися учні технікумів, училищ, ліцеїв і коледжів будівельних спеціальностей, а не тільки архітектурних. Бажаю удачі і фахівцям, і тим, хто прийде їм на зміну», - зазначив Борис Колесніков.

Нагадаємо, за останні півроку 1 300 студентів з 25 архітектурних і будівельних вишів змагалися за право поїхати до Мілана. Учасники пройшли три відбіркових етапи. У фінал вийшли 85 конкурсантів, які презентували перед журі власні дизайн-проекти міських парків.

Оцінювали авторські проекти Артур Шарф, співзасновник дизайн-студії YoDezeen Architects, і Вікторія Оскілко, засновник і головний архітектор міжнародного бюро MONO Architects. Члени журі відзначили високий професійний рівень конкурсних робіт, якісні презентації, вмілу подачу матеріалу і актуальність проектів для міст, в яких живуть або навчаються конкурсанти. Експертам сподобалися оригінальні рішення по реновації парків і відновленню історичного середовища, варіанти збереження екологічності та культурної спадщини, ідеї створення дружнього оточення для жителів, а також застосування сучасних архітектурних тенденцій.

«Подорож до Італії дає мені віру в майбутнє і власні сили. У моєї сім'ї скромний достаток, тому у мене ще не було можливості побачити світ, відкрити для себе класичну архітектуру, тим більше побувати на профільній виставці. Фонд подарував переможцям «Архітектора 2019» унікальну можливість не просто побувати за кордоном, але і відвідати найбільший форум. Впевнена, ця поїздка вплине на наше професійне становлення і світогляд», - розповіла переможниця Любов Федотова.

Українські студенти відвідають форум Made Expo 2019 в Італії з 12 по 15 березня. Вони відвідають виставкові стенди лідерів ринку, вивчать передові технології, ознайомляться з трендами і новинками, поспілкуються з майбутніми колегами, відомими дизайнерами, будівельниками і архітекторами. Фонд Бориса Колеснікова організує для переможців конкурсу і майстер-класи, які проведуть на вулицях Мілана відомі майстри.

Студентки зі Львова летять до Італії в рамках престижного конкурсу, фото-1

У 2019 конкурс «Архітектор» проходив утретє. Раніше переможці проекту відвідали Тиждень архітектури та дизайну в Токіо (2014 г.) і побували з архітектурним туром в Дубаї (2018 р).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,34
39,38
EUR
42,75
42,90
PLN
9,89
9,91
Оголошення
live comments feed...