• Головна
  • Квитки за проїзд в автотранспорті Львова: чи справді вони потрібні і що робити, якщо водій не видає квиток
23:18, 1 лютого 2019 р.

Квитки за проїзд в автотранспорті Львова: чи справді вони потрібні і що робити, якщо водій не видає квиток

З 1 лютого львів’яни змушені платити за проїзд не 5, а 7 гривень. Відповідне рішення прийняли 23 січня на засіданні виконавчого комітету ЛМР. Проте на підвищення тарифу мешканці Львова погоджуватися не хочуть, пояснюючи це тим, що якість перевезень не відповідає новій вартості.

Львів'яни у соціальних мережах запустили флешмоб #ДайтеКвитокЧелендж і закликають пасажирів обов’язково брати у водія квиток за проїзд, інформує кореспондент сайту 032.ua

Організатори челенджу пояснюють, що вимагання квитка зупинить неконтрольований обіг готівки у львівському транспорті. А в разі відмови водія у видачі квитка, пасажирів закликають не платити за проїзд, або взагалі — викликати поліцію.

Вже сьогодні, 1 лютого, небайдужі пасажири відзвітувалися про перші поїздки за 7 гривень. Ось що з цього вийшло: 

Читайте також: "7 чудес" львівської маршрутки: за що ми платимо більше.

Водночас, як розповів у коментарі 032.ua заступник міського голови Львова Сергій Бабак, 1-го лютого він провів нараду з керівниками приватних автопідприємств та зобов'язав їх забезпечити водіїв квитками нового зразка. Якщо у водіїв квитків не буде, посадовець радить львів'янам не хвилюватися й їхати далі, просто оплативши проїзд.

Що робити, якщо у водія немає квитка?

За словами посадовця — їхати без квитка, бо за його відсутність пасажира не висадять з автобусу.

А якщо принципово потрібен квиток — пересісти в комунальний транспорт, там він точно є.

Для чого квитки?

“Квиток підтверджує оплату. Він може бути зробленим в електронному або паперовому вигляді. Він має бути пред’явлений в комунальному транспорті, де працюють контролери. Якщо зайшов, оплатив послугу, а у водія немає квитка — то пасажир їде, водій же його не виганяє з автобусу. Ніхто йому претензій не пред’явить. Водій взяв гроші — послуга оплачена і пасажир їде куди йому потрібно”, - пояснив Сергій Бабак.

Чому водії видають відразу декілька квитків?

Заступник міського голови Львова запевнив, що облік квитків ведеться. Випадки, де водій не поміняв квитки або видав кілька відразу — це поодинокі помилки, які найближчим часом усунуть.

Чи можна відшкодувати вартість проїзду на підставі квитка, якщо автобус потрапив у ДТП чи простоює в корках?

За словами Сергія Бабака, квиток у такій ситуації - не головне. Основне - це свідки, тобто люди, які були в автобусі разом з Вами та можуть підтвердити Вашу присутність, при потребі.

Нагадаємо, 2 лютого о 13:00 на площі Ринок, 1 біля входу до Львівської міської ради відбудеться пікет проти підвищення ціни за проїзд у громадському автотранспорті Львова, який організовують небайдужі львів'яни.

ПОВНЕ АБО ЧАСТКОВЕ КОПІЮВАННЯ МАТЕРІАЛУ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ І ВВАЖАЄТЬСЯ ПОРУШЕННЯМ АВТОРСЬКИХ ПРАВ. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #транспорт #квитки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,95
40,10
EUR
42,92
43,10
PLN
9,84
9,89
Оголошення
live comments feed...