• Головна
  • Відвідувачі Трускавця тепер зобов'язані платити по 8 гривень "туристичного збору"
12:29, 1 лютого 2019 р.

Відвідувачі Трускавця тепер зобов'язані платити по 8 гривень "туристичного збору"

31 січня трускавецькі депутати встановили розмір податку для відвідувачів міста - "Туристичний збір" - на рівні 8 гривень (0,2% мінімальної зарплати).

Як повідомили у прес-службі Трускавецької міськради, відповідно до закону туристичний податок мав бути навіть вищим: 0,5% для українців та до 5% - для іноземців з початку 2019 року.

Раніше цей податок становив близько 1% вартості номера.

За словами мера Трускавця Андрія Кульчинського, встановлення максимального податку може негативно вплинути на потік відпочивальників, і як наслідок, місцеві підприємці збанкрутують. Тому вирішили погодити не дуже високий відсоток збору для обох категорій туристів.

Читайте також: Шестеро собачок чекають на добрих господарів у ЛКП "Лев"

Усі кошти, які заплатять таким чином відвідувачі курорту в казну міста, підуть на розвиток інфраструктури санаторно-відпочинкової сфери Трускавця.

Слід зазначити, що минулого року Трускавець таким чином заробив понад 3 мільйона гривень. На таку ж суму розраховують у місті й цьогоріч. Податок збирають підприємці та організації, які надають послуги з тимчасового розміщення осіб (готелі, власники квартир, що здають помешкання в оренду тощо) та КП "Трускавецький інформаційно-курортний центр".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...