• Головна
  • Львівський суд виправдав капітана поліції за підозрою у побитті у відділку нетверезого відвідувача
17:01, 21 січня 2019 р.

Львівський суд виправдав капітана поліції за підозрою у побитті у відділку нетверезого відвідувача

У середу, 16 січня, Золочівський райсуд Львівської області виправдав поліцейського, якого звинувачували у побитті нетверезого відвідувача райвідділку у Золочеві.

Відповідне рішення Золочівського районного суду Львівської області опубліковане у Єдиному держреєстрі судових рішень, інформує сайт 032.ua.

Як зазначається у матеріалах справи, інцидент стався у Золочеві ще у грудні 2016 року. Тоді у приміщення Золочівського ВП ГУ НП у Львівській області, що на вулиці Шашкевича, 43, близько 23:30 з власної ініціативи зайшов нетверезий чоловік. Він розпочав суперечку із поліцейським, який у цей час перебував у приміщенні чергової частини, вживав нецензурну лайку, курив цигарку та не реагував на прохання поліцейського залишити поліцейьский відділок.

Під час судового засідання обвинувачений у побитті капітан поліції, який праюцвав тоді на посаді старшого інспектора-чергового сектору реагування патрульної поліції № 3 патрульної поліції Золочівського відділу поліції ГУ НП у Львівській області розповів, що відвідувач вимагав від правоохоронців розчистити на вулиці сніг, а коли йому порадили з цим проханням звернутися до комунальних служб, почав нецензурно лаятися і першим накинувся на поліцейського, який вийшов до нього з приміщення чергової частини. 

Натомість, потерпілий у суді визнав, що 1 грудня 2016 року дійсно перебував у стані алкогольного сп'яніння, адже того дня він перебував на святкуванні іменин.  Дороги були не прибрані від снігу тож йому, як інваліду ІІІ групи, було важко пересуватись. Через це він вирішив зайти у поліцейський відділок щоби написати заяву через неприбрані дороги. Натомість, правоохоронці не прийняли заяву чоловіка, через що між потерпілим та обвинуваченим виник конфлікт, під час якого правоохоронець накинувся на чоловіка та почав заломлювати йому руки, ставити на коліна, одягати кайданки та розбив йому об решітку голову. В результаті цього чоловік отримав три переломи кісток правої ноги. 

Потерпілий просив стягнути з поліцейського 81 945,82 грн. в порядку відшкодування майнової та моральної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.

Втім, Золочівський райсуд встановив, що слідчий та прокурор, всупереч вимогам ст.92 КПК України, не довели винуватість обвинуваченого правоохоронця у вчиненні інкримінованого останньому кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.127 КК України, оскільки докази, на які посилається сторона обвинувачення в частині вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.127 КК України, як на підставу доведеності провини обвинуваченого у вчиненні зазначеного злочину, - не були підтверджені безпосередньо під час судового розгляду.

Таким чином, суддя Золочівського райсуду визнав поліцейського невинуватим у пред'явленому обвинуваченні та виправдав правоохоронця. Цивільний позов потерпілого про відшкодування майнової та моральної шкоди суд залишив без розгляду. 

Читайте також на нашому сайті: 

На Львівщині розшукують 15-річного хлопця, який зник три дні тому, - ФОТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...