• Головна
  • Площу Ринок викреслять зі списку ЮНЕСКО?
15:57, 11 грудня 2012 р.

Площу Ринок викреслять зі списку ЮНЕСКО?

Площа Ринок у Львові під загрозою вильоту зі списку культурної спадщини ЮНЕСКО. Про це сьогодні під час засідання постійної комісії Львівської облради, де розглядали питання з реставрацією палацу Любомирських на площі Ринок, 10, зазначив начальник управління культурної спадщини Львівської обласної держадміністрації Валерій Потюк.

«Якщо представники ЮНЕСКО приїдуть до Львова, то вони одразу ж виженуть нас звідти (зі списку – ред.) мітлою» ,- сказав В.Потюк.

Чиновник стверджує, що протягом останніх кількох років площа Ринок майже втратила свою автентичність, а відтак об’єкти, які знаходяться на цій площі, можуть бути викреслені з переліку ЮНЕСКО. «Ансамбль площі Ринок свого часу було внесено до списку ЮНЕСКО, бо він тоді на 80% зберіг свою автентичність. Однак, за 10 років від тієї автентичності залишилося щонайбільше 25%», - сказав він.

Автентичність дана площа, за словами В.Потюка, втратила через деяких бізнесменів, які проводять ремонтні роботи в історичних об’єктах, дозволи на які отримують від чиновників з Києва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,67
42,72
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...